Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PUMKA87

TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE NA TRĄDZIK

Polecane posty

Gość PUMKA87

Dziewczyny potrzebuje opinii Waszych tabletek antykoncepcyjnych,które pomogły Wam w pozbyciu się trądziku. Wcześniej brałam Diane35 ale wycofali je bo ponoć są rakotwórcze, potem długo brałam Cilest ale teraz też je wycofali. Z miesiąca na miesiąc mam coraz więcej pryszczy -wyglądam jak 15 latka, a mam lat 27... Byłam u dermatologa to przepisał mi jakieś dwie lipne maści Benzacne i Normaclin- efektu żadnego. Prosze o porade.

Gość gość
Brałam również Diane35 na problemy trądzikowe pomogła na 9 miesięcy bo tyle ją brałam, po przerwie chyba 3 miesięcznej gdy trądzik zaczął pojawiać się na nowo wróciłam do niej ale rezultat był zerowy. Stosowałam również plastry Evra ale na trądzik nie pomogły, chociaż nie dlatego je stosowałam. Pocieszę Cię tym że nie jesteś jedyna z trądzikiem w tym wieku:) Ja mam już 31 wiosen na karku i trądzik też jak 15, myślałam że może w ciąży coś się zmieni, ale są dni że jest jeszcze gorzej :) Ostatnio spróbowałam punktowo Sudokrem, działa nawet ok, duże krostki goją się szybciej ale po pozbyciu się zawartości :P Benzacne nie jest najgorsze, zależy jak uporczywy jest trądzik. Jedyne co pomogło na dużej to terapia antybiotykiem ale nie pamiętam nazwy ponieważ było to dość dawno. Dobry dermatolog może Ci coś doradzi, ja jeszcze takiego nie znalazłam.

Pumka 87, ja mam 22 lata i walczę z trądzikiem od czasów gimnazjum, miałam już poważnie dość i czułam się przez to okropnie:/ koleżanka poleciał mi lekarza. Ostatnia deska ratunku więc poszłam we wrześniu 2013 i od tego czasu jest rewelacyjnie. Kuracje zaczęłam od Aknenorminu, po 4miesiącach trzeba było zmienić leki na curacne (dla mnie oba są takie same ale dla lekarzy to ogromna różnica). Nie będę ukrywać że jest lekko bo nie jest-leki są bardo drogie (około 350zł początkowo teraz 260zł miesięcznie zostawiam w aptece) ale najlepsze jest to że w końcu nie mam wyprysków na twarzy. Skutki uboczne o których piszą na każdym forum są okropne ale w rzeczywistości nie jest aż tak źle. Jesli ktoś zapyta mnie o zdanie to śmiało mogę polecic te leki (zaznaczam też że nie każdy lekarz chce je przepisać). Jesli będziesz miała jakkieś pytania to pisz, chętnie pomogę;)

Gość gość
Mi pomogło epiduo i klindacin t - masci w zelu . Dodatkowo tabl anty po 6miesiacach . A przed braniem antykoncepcji pomagaly tabl tetracyklina

Gość monikamonikamonikamonikamonika
zazwyczaj jest tak ze najpierw musi byc gorzej zeby bylo lepiej. A jak dermatolog zdiagnozowal tradzik?jaka jest przyczyna? czy masz problemy hormonalne ze bralas diane? robilas badani hormonow?

Gość Monika2525
Ja stosowałam tabletki antykoncepcyjne przez 4 miesiące razem z harmonellą - suplementem diety, który chroni serce, układ krwionośny, wątrobę przed skutkami ubocznymi terapii hormonalnej. Ponadto korzystnie wpływa na włosy, skórę i paznokcie dzięki obecności cynku i selenu. Ważne przy leczeniu trądziku jest oduczenie się rozdrapywania strupków. Mój dermatolog zalecił mi również odstawienie mleka i czekolady.