Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SSnake89

Nie che mieć dzieci !!!

Polecane posty

Gość SSnake89

Jestem osobom która w swoim życiu widzi całkiem inne wartości, dlatego nie chce nigdy posiadać dzieci. Mam zamiar spełniać swoje cele oraz chce mieć udaną karierę. Uważam, że dzieci to tylko strata nerwów oraz brak możliwości spełnienia siebie ponieważ bachornia zajmuje dużo czasu i zawsze musisz o tym kimś pamiętać a ja nie lubię jak mnie coś blokuje lub trzyma w jednym miejscu. Nigdy też nie chciałabym pracować z przymusu w jakiejś lipnej firmie za marne grosze.

Gość gość
twoj wybór ... ale sama jestes "bachornią" ... a bynajmniej byłaś ..

Gość gość
Nie chcesz to ok, nikt cie nie zmusza, tylko po co od razu taki watek zakladac?ja np nie lubie schabu i mam to calemu swiatu oznajmc, najlepiej na forum kulinarnym?stuknij sie

Gość gość
To nie miej, kogo to obchodzi czym się kierujesz w życiu, nie jesteś pępkiem świata.Jak nie lubię dżemu truskawkowego, to go nie jem, a nie zakłam temat na kafe, to chyba proste.Tak durne osoby jak ty nie powinny się rozmnażać, bo to męka dla społeczeństwa przy obcowaniu z deb.ilami.

Gość gość
Bardzo dobrze. Ja tez nie chce i mam dosyc tej propagandy rodzenia oraz traktowania nas jak tredowate, bo nie chcemy kuli u nogi w postaci dziecka. Trzeba o tym glosno mowic, ze sa takie kobiety jak my.

Gość poli30
a dlaczego autorka nie może załozyc takiego tematu?...staraczki co chwilę zakładają tematy ze sie starają i nikt im nie mowi po co kolejny temat...a temat o niechceniu dzieci to zaraz po co...ja tez nie chce dzieci,dla mniedziecko to kula u nogi,zabieracz czasu,spokoju i pieniędzy

Gość gość
Ale po co tym się chwalisz? Twoje życie twój wybór. Każdy w życiu ma swoje priorytety. Ja mam dwoje dzieci i bez nich nie wyobrażam sobie życia. Obecnie jestem na macierzyńskim ale od września wracam do pracy.Z twojej wypowiedzi widać ,że jesteś egoistką skupioną tylko na sobie i dobrze że nie bedziesz mieć dzieci bo byś je skrzywdziła,ale z drugiej strony jak człowiek ma dzieci to przestaje sie liczyć on a na pierwszym miejscu stawia dzieci.

Gość gość
A najbardziej piszcza i skrzecza te, ktore nie chca miec dzieci. Myslicie, ze naprawde jestescie takie wazne? Ze kogos to obchodzi, ze nie chcecie miec dzieci? Nie to nie. Po co piszczycie? Same najbardziej napedzacie te propagande- ze ludzie potepiaja bezdzietnych. A jest to gowno prawda. Nic to ludzi nie obchodzi i nie nasz problem, ze na zwykle pytanie "dlaczego nie chcesz" reagujecie jak furiatki i rzucacie sie z pyskami, ze ktos wam prawa wyboru zabrania. A nie miejcie tych dzieci, jejku, wielkie mi rzeczy. Ale mi to oznaka wyzwolenia.

Gość poli30
no i co z tego że jestem egoistką i myślę tylko o sobie...a o kim mam myśleć jak nie o sobie,przeciez to moje zycie

Gość gość
poli30, bo staranie sie o dziecko to fajna sprawa, ale moze byc tez tragiczna- gdy ktos chce, a nie moze. A takie pitulenie na forum, ze nie chce miec dzieci nie jest w zaden sposob madre. Nie to nie. Gdzie problem?

Gość poli30
no ze staranie jest fajne nie oznacza ze trzeba zakładac o tym temat..nikogo nie obchodzi ile razy w tygodniu taka staraczka sie bzyka

Gość gość
poli30, wez idz ty z tym swoim zyciem i mysl nad nim troche bardziej intensywnie, bo samo egoistyczne myslenie nie wystarcza i nie biadol, jakas ty wyzwolona, bo dzieci nie chcesz miec. Nie wiem, co ma na celu takie chwalenie sie tym? Mamy cie podziwiac, czy co?

Gość poli30
przeciez niczym się nie chwalę tylko rozmawiam z autorką.która chyba sobie gdzies poszła :O

Gość gość
obchodzi tych, ktorzy sami sie staraja. swiadcza o tym wpisy na forum. moga podyskutowac o metodach, o czasie oczekiwania, o samym staraniu. natomiast nie rozumiem, po co ludzie zakladaja watki, ze nie chca dzieci? nie to nie, a wiec dyskutowac nawet nie ma o czym, bo przeciez wy nie chcecie i koniec, bez dyskusji, bez wtracania sie w wasze zycie, bez wyjasnien. no wiec po co zakladac glupie tematy?

Gość gość
bo może tak samo jak staraczki szukają osób do dyskusji o tym? bo czują potrzebę się wygadać? pomyśl trochę każdy ma prawo założyć topik

Gość gość
Czego oczekujecie na forum? Pochwaly, podziwu? Przyklasniecia? Bo krytyki przyjmowac nie chcecie? A wiec czego?

Gość poli30
ale skoro temat jest o tych które nie chcą dzieci to po co na niego wchodzą te co chcą lub te co mają...i jeszcze się plują...tego nie zrozumiem

Gość poli30
gość 14:16 wlasnie..ja lubię sobie pogadać z osobami które tez nie chcą dzieci

Gość gość
A co wam tak przeszkadza ten temat? Nie dla każdego dzieci to świętość. Nie wasze forum i nie wy będziecie decydować, gdzie jaki topik jest zakładany. Dostatecznie wywalacie swoją intymność, staraczki. Nie wchodźcie w sferę innych z butami tylko won do siebie.

Gość gość
No faktycznie... Post w rdzaju: "nie chce dzieci, bo bachornia zniszczy mi kariere", jest wygadaniem sie... Zaraz zaraz, przeciez same piszecie, ze bezdzietnosc jest waszym wyborem i dobrze sie z tym czujecie. Po co wiec chec wygadania sie? Przeciez takie szczesliwe jestescie ze swoja bezdzietnoscia, po co wiec sie wygadujecie na forum, jakby was jakies nieszczescie spotkalo. Nie musze sie chwalic tym, ze chcialam miec dziecko, albo ze mam ochote kupic nowy samochod, albo ze nie chce mi sie pojsc do kolezanki, z ktora sie umowilam... To sa moje wybory i nie musze sie nimi chwalic.

Gość poli30
ale nam nie chodzi o wygadanie się tylko o pogadanie...a to róznica

Gość gość
Dla niezorientowanych- to jest DZIAL dla osob, ktore CHCA miec dzieci. To wy raczej zasmiecacie forum swoimi madrosciami. I jeszcze myslicie, ze zablysniecie kontrowersja... Poszukajcie na takim forum przeznaczonym dla bezdzietnych.

Gość gość
No spoko. Nie kazfy musi miec dzieci. Nie chcesz to nie miej. Tylko co w zwiazku z tym?

Gość gość
Wiecie, co mnie drazni w takich watkach, jak ten? Ze wchodza tu osoby, ktore o dziecko staraja sie od wielu lat, ktore pragna go, jak niczego na swiecie i oddalyby za nie wszystko. Ze wchodza tu ludzie, ktorzy chca sie pochwalic osignieciami swoich pociech, pierwszym slowem, krokiem. Ze wchodza tu osoby, ktorych dziecko choruje i chca zapytac o rade. I nagle nie z tego ni z owego ktos wyskakuje z tematem: nie chce miec dzieci!!! Pomyslalas chociaz autorko, ze nie na miejscu jest takie obnoszenie sie z tym na forum przeznaczonym dla ludzi z dziecmi badz starajacych sie? I jeszcze twierdzi, ze nie chce bo dziecko zniszczy mu kariere... A sa tu osoby, ktore za dziecko oddalyby kariere, pieniadze i wlasne zdrowie. Takie pitulenie jest wedlug mnie tylko checia wywolania prowokacji, kontrowersji. Bo skoro chcecie sobie podyskutowac o tym, ze nie chcecie miec dzieci, to dlaczego nie wejdziecie na forum do tego przeznaczonego? Tylko akurat na forum o ciazach i porodach. I jeszcze sie burzycie, ze ktos was potepia. A czego sie spodziewacie na TAKIM forum? Poparcia?

Gość gość
Słuchaj to tak jakby nie można było zakładać wątków o odchudzaniu, bo siedzą tutaj także ludzie grubi. Nie myśl tylko o sobie do cholery! Wątek jest tak samo na miejscu jak i inne. Nie dla każdego szczęście oznacza posiadanie dzieci i takie osoby też mają prawo tutaj pisać.

Gość gość
A pisz sobie. Tylko ze autorka pewnie znajdzie rozmowcow na swoim poziomie- piszacych o dziecach bachozeria, albo inaczej. To, ze nie chcecie miec dzieci nie uprawnia was do tego, by je obrazac. Bo nazywanie dzieci bachozeria jest obrazaniem. I tak sobie mysle, ze w tym watku i tak juz wszystko zostalo powiedziane- nie chce miec dzieci, bo mi zniszcza kariere, bo mam prawo myslec tylko o swoim zyciu, bo nie lubie dzieci, itd. Nie wiem wiec, o czym chcecie tak zazarcie dyskutowac?

Gość gość
jak niechcesz to nie chcij po co glosujesz calemu internetowi o tym???....Jesli chcesz sie wygadac na ten temat to najlepiej zglos sie do psychologa...On ci pomoze

Gość gość
nie chce dzieci to już egoizm, a posiadanie dzieci to niby co??? EGOIZM! zaspokajanie swoich potrzeb i chęci!

Gość gość
rodzenie dzieci to egoizm, to prawda, bo dopiero wtedy kobieta tak skupia się na sobie, na swoim CHCĘ DZIECKA,ze ma gdzies ze jej nie stać, ze mieszka u teściów, itp itd, ale one CHCE, egoistki