Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Augumentin, kto stosowal u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Dzis u mojej 1.5 rocznej corki stwierdzono zapalenie pluc, ma antybiotyk. Po przeczytaniu listy skutkow ubocznych malo nie spadlam z krzesla. Oczywiscie antybiotyk podam, ale okropnie sie boje... Dawalyscie swoim dzieciom?

Gość gość
Moj dwuletni syn dostal tak potężnych wzdec i bólów brzucha ze wylądowaliśmy w szpitalu .natychmiast kazali odstawić.

Gość gość
Ja mialam ten antybiotyk dla siebie. Myslalam ze zejde takiej biegunki i sensacji zoladkowych dostalam. Do tego okropny bol zoladka. Od razu go odstawilam i poszlam po inny antybiotyk. Po augumentin boegunka meczyla mnie przez tydzien.

Gość gośćop
Moje dziecko po Augementinie również miało biegunkę. Zawsze wspominam lekarzowi by nie przepisywał tego antybiotyku. Jednak każdy antybiotyk może mieć skutki uboczne i każdy organizm inaczej reaguje.

Gość gość
Przy kady, leku sa skutki uboczne - augmentin dostawal prewencyjnie po cewnikowaniu moj 4 miesieczny syn dozylnie przez 4 doby. Trzeba bylo podawac dicoflor przez 2tygodnie, zeby zapobiegac wyjalowien flory bakteryjnej, ktora moglaby powodowac biegunke.

Gość gość
Znalazlam stary wypis ze szpitala z 6 m, widze ze moje dziecko juz raz bylo leczone augumentinem. Poza biegunka bylo chyba ok. Nie mam pojecia czy podac czy jechac po inny.

Gość gość
a moje nie miało zadnych skutków ubocznych, ale brało 2 razy dziennie dicoflor mimo, ze w ulotce jest napisane raz dziennie, takie mieliśmy zalecenie lekarza

Gość gość
Moja córka brała go ale nic złego się nie działo ja miałam okropną wysypkę.

Gość gość
ja go akurat biore. czytalam, ze wiele osob dostawalo biegunki. mnie na szczescie nic nie jest, do tego biore multilac. kazdy inaczej reaguje

Gość gość
moja córka zawsze przy infekcjach kiedy było to konieczne miała augmentin i nigdy skutków ubocznych

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi. Podam jednak corce ten, ktory dostakla, dam 2 x dziennie dicoflor. A ktos sie orientuje czy ma znaczenie pora podania dicofloru/ Bezposrednio po antybioityku? Kilka godzin po?

Gość gość
nie ma znaczenia pora

Gość gość
Mój synek od razu po urodzeniu dostał ten antybiotyk, z powodu infekcji której nabawił się w czasie przedłużającego się porodu. Dicoflor używaliśmy ponieważ mieliśmy problemy z brzuszkiem. Ale polecam tańszy jest Trillac.

Gość gość
ma znaczenie, najlepiej z 2 godz po antybiotyku