Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilyana1000

Czy poród zmienił wygląd waszych miejsc intymnych?

Polecane posty

Gość Lilyana1000

To dla mnie interesująca kwestia i liczę na szczere odpowiedzi. Jakiś czas temu natrafiłam na artykuł o tym, że w Polsce jest coraz więcej cesarskich cięć na życzenie. Pewna kobieta w komentarzach napisała, że ona rodziła naturalnie, ale gdyby wcześniej wiedziała jak poród zmienia wygląd narządów płciowych kobiety to zrobiłaby wszystko by mieć cesarkę i w przyszłości swoją córkę na pewno będzie namawiać na cesarskie cięcie. To mnie skłoniło do rozmyślań. Może dlatego, że już w tej chwili mam kompleksy na punkcie tych miejsc. Co prawda nauczyłam się je akceptować, ale nie wyobrażam sobie by miało być jeszcze gorzej, a chyba większość kobiet wie jak to jest, gdy nie lubi się jakiejś części swojego ciała. Kompleksy mogą nam nieźle uprzykrzać życie, a to miejsce jest szczególnie ważne, bo w końcu to jak wygląda czy przede wszystkim jak my je postrzegamy i się z nim czujemy wpływa na nasze życie seksualne. Dlatego też liczę na zrozumienie.

Gość Lilyana1000
Mam nadzieję, że nikogo nie urażę takim pytaniem, absolutnie nie taki jest mój zamiar. Niełatwo mi o to pytać, bo to bardzo delikatna kwestia, jednak nie zapytam o to nikogo wprost, ani mamy, ani koleżanki. Najłatwiej zwrócić się do nieznajomych osób.

Gość gość
Szczerze mówiąć nie zauważyłam żadnej zmiany, ale to pewnie zależy od tego czy masz nacięcie i jak jesteś ew. zszyta

Gość gość
nie wiem, miałam CC, i na pewno zmieniło to mój brzuch. Bliznę wciąż widać mimo że minęły już dwa lata. w wakacje musiałam mieć bikini z wysokim stanem, za każdym razem jak wychodziłam z morza patrzyłam czy nic nie widać.... maskara.

Gość Lilyana1000
Mówiąc wprost, interesuje mnie głównie to, czy wargi albo łechtaczka mogą się powiększyć, rozciągnąć, zniekształcić czy coś w tym stylu?

Gość gość
może nawet odrosnąc błona dziewicza

Gość gość
oczywiscie, ze moge. Moja kolezanka ma wypadajaca pochwe po porodzie do tego byla rozcieta az po o***t ma wielka blizne tam. ja mialam cc i blizna ukrywa sie pod malutkimi majtkami jest mala i ledwo ja widac

Gość gość
ja byłam nacinana i wygląd się zmienił... ale jakoś nie rozpaczam z tego powodu... Taka kolej rzeczy... na twarzy w końcu też wyglądam inaczej niż 10 lat temu... najważniejsze to zaakceptować to że się starzejemy i nasze ciało się zmienia i to że po porodzie nasze ciało też się zmienia...

Gość gość
ale jesli masz do wyboru porozrywana c**e a cc i malutka blizne pod majtkami to chyba lepiej cc

Gość Lilyana1000
Niestety nie dla każdego akceptowanie zmian jest takie proste, zwłaszcza jeżeli wie się, że pewnym zmianom można zapobiec.

Gość gość
ale jesli masz do wyboru porozrywana c**e a cc i malutka blizne pod majtkami to chyba lepiej cc x nie każdy po porodzi ma od razu porozrywaną pochwę...bez przesady, a nawet jakby to ona się goi. a blizna po cc zostaje na zawsze i wciąż ja widać. kto ci zagląda do pochwy??? nawet facet podczas stosunku przecież nie wkłada tam głowy a blizna po cc od razu sie rzuca w oczy. zresztą ja tam po porodzie SN nie widzę różnicy w swojej pochwie.

Gość gość
Oj gościu nade mną, mylisz się. Są związki (myślę, że coraz więcej), w których facet podczas gry wstępnej wkłada kobiecie głowę między nogi. ;)

Gość gość
Nawet jak wkłada, to to jest jak z czytaniem książki. Jak przytkniesz książkę do czubka nosa to literek nie widzisz. Z ci.pką pewnie tak samo. Szczegółow nie widzisz.

Gość Madzia_24
mi po ciąży wypada o***t i macica :( do tego jest tak luźna, że mieści się tam cała ręka, z facetem już nie ma sexu tylko wkłada mi tam przedmioty i pięść :(

Gość gość
Ja miałam cc i blizna jest tak nisko,że chowa sie pod majtkami.Moje dwie siostry rodziły sn i nie widzą po porodzie różnicy w wyglądzie miejsc intymnych.Czy faktycznie tak jest to nie wiem bo nie sprawdzałam przed i po:) wierzę im na słowo bo mówimy sobie o wszystkim.

Gość gość
Nie wiem,nie mam potrzeby ogladania swoich miejsc intymnych

Gość gość
Ja po cc mam blizne grubosci wlosa szeroka na okolo10 cm oj trzeba mocno patrzec zeby ja dostrzec(cc planowane nie w Polsce)

Gość gość
Mi tez po porodzie sn wypada pochwa,naszczescie tylko troche,ale ogolnie porazka

Gość gość
Jak wypadają wam pochwy to nie da się tego jakoś zoperować na NFZ?

Gość gość
jejku jak wypadaja pochwy? Co Wy mowicie? Ja urodzilam 4 dzieci i nic mi tam nie wypada

Gość gość
Ja nieraz słyszałam o wypadających pochwach. :( Wygląda na to, że to nie mit, choć wydaje mi się to dziwne, bo mimo wszystko poród jest jednak czymś naturalnym. Dawniej kobiety rodziły bardzo dużo dzieci, a teraz jak tu mieć drugie, skoro już po pierwszym pochwa wypada? :( Od czego to zależy?

Gość gość
Dawniej nikt nie mówił o powikłaniach po porodzie, bo to był wstyd i sprawa kobiety. Po prostu cierpialy do końca życia i i tak rodziły następne dzieci.

Słyszałam ze wypadaniu mogą pomóc cwiczenia miesni Kegla. Mi po porodzie nic nie wypada, ale nie wiem czy to przez te cwiczenia (zaczelam cwiczyc wiele lat temu, kiedy przeczytalam artykul o zaletach w/w cwiczen) - ciezko mi stwierdzic. Wiem ,ze po porodzie polozna zasugerowala zeby starac sie cwiczyc jak najszybciej. Tak tez robilam, Mialo to tez pomoc trzymaniu moczu itd. Co do zmiany wygladu - delikatnie moze tak. Ale nie powiedzialabym,ze "rzuca sie to w oczy" :P co do seksu - jeszcze nie wiem.

Gość gość
mi tuż po porodzie naturalnym wargi sromowe były 3 razy większe. Trochę się przeraziłam i powiedziałam mężowi, że jak się nie zmniejszą to idę na operację. Na szczęście po jakimś czasie, gdzieś po miesiącu wróciły do swej pierwotnej wielkości. Nie byłam nacinana, tylko troszkę w środku pękłam i lekarz mnie zszył, ale nic nie widać. Czyli generalnie wyglądam tak, jak przed porodem, nie widzę żadnej różnicy. Tak samo jeśli chodzi o współżycie nic się nie zmieniło, doznania takie same i mąż mówił, że też nie widzi różnicy. Myślę, że to wszystko jest sprawa indywidualne. Ja cieszę się, że rodziłam naturalnie, bo już kilka godzin po porodzie mogłam normalnie funkcjonować i naprawdę nic mnie nie bolało.

Gość Lilyana1000
Ja bym chyba spanikowała, gdyby powiększyły mi się trzykrotnie. Wtedy byłyby ogromne. Dobrze, że u Ciebie wróciły jednak do pierwotnego stanu.

Gość Lilyana1000
Naomagic1983, a jakbyś raz urodziła sn to jeszcze byłoby ok, czy to już też był błąd? ;)

Gość gość
Narazie mi pochwa jedynie lekko wystaje wiec na zabieg jeszcze sie nie nadaje,jakies 0,5 cm,nie wiem od czego to zalezy,tez mialam wycwiczone miesnie kegla i to tak bardzo ze jak czulam ze leci krew w trakcie okresu spokojnie moglam dojsc do lazienki,cos jak powstrzymanie moczu ale na mniejsza skale A i pochwa mi wylazi po 1 porodzie,a chcialam miec 2 dzieci,nie wiem czy zdecyduje sie na kolejne

po pierwszym porodzie w miarę ok, ale chciałąm być chojrak i rodzić 2 raz sn... Idiotka próżna ze mnie była :-o