Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kosmetyki

Polecane posty

Gość gość

Czesc. Mam duzy problem bo nie wiem co mnie zapycha, czy mogłabym jakoś to sprawdzic. Nie wiem co jest, ale używałam wielu kremow ( niedawno kupiłam dla dzieci ) i fluidow i wszystko mnie zapycha...do zwalczenia tego uzywam ZINERYT'u. Ale to taki troche żenujące, że mam suchą skórę a nie mogę dostac dobrego taniego kremu który ja nawilzy . Pomozecie mi jakos?

Gość gość
a napisz jakiego konkretnie uzywasz kremu i podkładu? to moze pomoge :)

Gość Cosmeticaa6
Kosmetyki te zapychają twoją skórę bo zapewne mają w składzie składniki o działaniu komedogennym. Poszukaj sobie tych składników. Najpopularniejsze z nich to np parafina, wazelina , isopropyle, trójglicerydy itd.

Gość gość
w związku , że jestem nastolatką myślę że uzywam lekkich kremów . Także pierwszym kremem ktory konkretnie mnie zapchał był tonujący z ziaja nuno. następnie kupiłam z bell taki czarny biedronkowy za 10 złotych, krem który uzywałam był to najtanszy z babydream dla dzieci( ktory byl chwalony przez znajomych ), nivea, bambino , a navet nivea w tych szklanych nowych pudełeczkach teraz zaś mam specjalny z apteki z ziaji matujący, lecz nie uzywałam go wiele razy i nic nie moge sie na ten temat wypowiedziec. Ale szukam czegos co by mi pomoglo troche zakryc co nieco puder/fluid

Gość Cosmeticaa6
najlepsze są sypkie podkłady mineralne, dostępne głównie w internecie.

Gość gość
kup sobie krem cetaphil, u mnie się sprawdzil bardzo dobrze, a tez mam cere skłonną do zapychania, a jako fluidu uzywam iwostin correctin, do kupienia tylkow aptece za okolo 25 zł. Polecam taki zestaw, mnie nie zapchało po nim

moze przejdz sie do dermatologa, moze jestes na cos uczulona? i to nie jest juz kwestia wystepowania w produkcie wazeliny czy parafiny. albo poszukaj naturalnych kosmetykow. co do nawilżacza- jak kolezanka wyzej uzywalam cetaphilu podczas stosowania wysuszajacych masci od dermatologa, ale domyslam sie ze chcialabys cos do smarowania na dzien, a cetaphil jest dosc tlusty i ja go stosowalam tylko na noc. na dzien moge polecic żel hialuronowy- taki w czystej postaci powinien dobrze nawilzyc, uspokoic cere i mam nadzieje ze Cie nie uczuli...

Gość gość
polecam żel aloesowy do smarowania buzi

Gość gość
klaudynka - zel hialuronowy trzeba umiec uzywac, nie polecaj jej takich polproduktow bo sobie moze krzywde zrobic. nastolatki nie są zbyt inteligentne w dzisiejszych czasach, niestety, sama sobie kremu nie zrobi.