Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a wszystko przez pieniadze

Praca za granica bez dziecka. Zgodzilybyscie sie?

Polecane posty

Gość gość
Jeżeli masz dobrego męża, który potrafi zająć się dzieckiem-jedź. Nie słuchaj matek-Polek, które pieprzą o braku więzi z dzieckiem po 3-miesięcznej rozłące. To krótki okres, jak dziecko będzie miało odpowiednią opiekę nic mu się nie stanie. A samorealizacja i bezpieczeństwo materialne jest bardzo ważne. Sama bym wyjechała, niestety mój mąż jest nieodpowiedzialny i psa bym z nim nie zostawiła a co dopiero dziecka.

Gość gość
Zasłanianie dzieckiem swojej nieudolności. Nie ja nie mogę isc do pracy czy cokolwiek innegi, bo dziecko by ucierpiało.

Gość gość
Ojciec nie zastapi dziecku matki jeszcze tak malemu dziecku,ale twoja decyzja

Gość gość
jedz i sie nawet nie zastanawiaj, gdyby dziecko mialo mniej niz rok, to byloby o wiele gorzej, a tak, to sytuacja nie jest az tak tragiczna, jedz i wykorzystaj szanse, powodzenia :) trzymam za Ciebie kciuki :)

Gość gość
3 miesiące rozłąki dla 1,5 rocznego dziecka to wg was light? szok, a po wypowiedziach autorki widać że dziecko to gdzieś tam na szarym końcu jej wartości w życiu... w takim razie faktycznie może nie zauważy nawet twojej nieobecności. ja sobie nawet takiej syt nie wyobrażam, nawet nie miałabym dylematu... chyba bym umarła z tęsknoty po tygodniu.

Gość gość
biedne dziecko...

Gość pytambonie wiem
nie mam dziecka jeszcze i nie rozumiem tego oburzenia, ze 3 miesieczna rozlaka moze miec takie tragiczne skutki dla dziecka? Pytam jakie? Wydaje mi sie troche to niedorzeczne...

Gość gość
nie, bez wątpliwości.

Gość gość
jak bedziesz miała dziecko to zrozumiesz... chyba ze należysz do ludzi pokroju autorki.

Gość gość
wykluczone!

Gość gość
Nie chisteryzujcie, nikt nie pisze że rozłaka to light. Trudno będzie ale coś za coś. Przy pierwszym dziecku wydawałoby mi się to niemożliwe, ale teraz myślę inaczej . Matka to nie tylko opieka ale też zapewnienie przyszłości. Według was lepiej siedziec na zasiłku z Mopsu byle z dzieckiem. Dojrzejcie, pogadamy za kilka lat.

Gość pytambonie wiem
zgadzam sie z ostatnim postem. Odpowiedzialnosc to nie tylko bycie przy dzieciaku non stop. I faktycznie jestem raczej pokoroju ludzi takich jak autorka. Dlatego uwazam, ze powinna skorzystac z tej okazji

Gość gość
na jakim zasiłku??? kobieta zarabia 3 tys!!!! mój ma niecałe 18 mc... nie ma takiej opcji.... wydaje mi się że dla autorki ważniejsza jest praca, co innego gdyby tu nie mieli za co żyć ale tak??? ja bym odpuściła na rok, 1,5... a swoja drogą nie rozumiem po co dziecko skoro ledwo skończyło rok mamusia leci karierę robić....

Gość gość
Jakoś ani razu nie widziałam tu słowa krytyki w przypadku odwrotnej sytuacji- tzn. mąż jedzie za granicę (a nawet to często proponowane rozwiązanie jak ktoś się skarży na brak pracy), nie ma go tygodniami lub miesiącami... Dziecko nie ma traumy, po powrocie rodzica ma z nim normalny kontakt... Ja sama nie uważam że jestem przy dziecku niezasątpiona- mąż owszem, robi pewne rzeczy po swojemu, ale ma do tego prawo. Tak samo uspokoi, zabawi, położy spać, nakarmi, pójdzie na spacer... Niektóre rzeczy mi przychodzą łatwiej a inne jemu, ale oboje jesteśmy "zastąpieni". Wiem że króluje jednak model tradycyjny, tata w pracy a mama jeśli pracuje to dorywczo, pilnuje szczepień, kupna nowych skarpetek i zmiany butelki na bidon, i zauważy każdą wysypkę, ale zrozumcie że nie u każdego tak jest...

Gość gość
nie rozumiem jednego, jeśli ojciec wyjeżdza i pracuje za granica przyjeżdzając raz na miesiąc to jest to w pełni akceptowalne, ale jesli matka tak chce zrobić to już larum. A w czym ojciec gorszy od matki? moje dzieci od poczatku wychowywane sa tak, że na równi traktują rodziców i oboje na równi się nimi zajmujemy. Jeśli muszę wyjechać na kilka dni to nie zwołuje mamy, teściowej , ciotek itp tylko zostawiam dzieciaki z ich ojcem i jadę... ale widocznie takie postrzeganie rodziny jeszcze nie jest u nas normalne Autorko, jedź i powodzenia, Twoje dziecko nie będzie tego pamiętać a na pewno zapewnisz mu lepsze zycie niż w tym chorym kraju....i za to CI będzie wdzięczny

Gość gość
tak i jeszcze raz tak..dziecko bedzie roslo i jego potrzeby tez, mozesz lepiej zarobic i nie martwic sie ze po splacie kredytu zostaje tysiak na zycie. Mozesz odlozyc na szkkole, na studia to jest inwestycja no i szczesliwa i spelniona matka jest lepsza :)Zycze dobrej decyzji i trzymam kciuki. Co to jest 3 miesiace. Dziecko do 5 roku zycia nie ma pamieci dlugotrwalej. W pozniejszym wieku nawet nie bedzie pamietac a podziekuje za lepszy start