Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza czy nie

Polecane posty

Gość gość

witam wszystkie kobietki. mój problem to brak okresu,ale może zacznę od początku. 10 miesiecy temu urodzilam , mam super coreczke. przed ciaza okres potrafil mi sie spoznic nawet 2 tygodnie,ale po porodzie mi sie "poprawilo" i mialam jak w zegarku,czasem dzien czy dwa pozniej. i tak bylo do grudnia. w styczniu spoznil sie 5 dni i na tym koniec bo do tej pory nic. teoretycznie powinnam byla dostac 13go lutego, po jakichs dwoch tygodniach zrobilam test , wyszedl negatywny. jedna wyrazna kreska . powtorzylam go dzisiaj, wynik ten sam. od razu jedna kreska tyle tylko ,ze nie wyrzucilam od razu testu do kosza , teraz na niego spojrzalam i widac cos bladego obok czego nie bylo jak test wykonywalam. stad moje pytanie,bo wiadomo,ze nawet blada kreska obok swiadczy o ciazy,ale jesli pojawila sie po takim czasie? czy po prostu tak sie dzieje z testami po uzyciu? pomozcie. wiem,ze musze isc do lekarza,ale psychicznie nie wyrabiam,bo nie jest to najlepszy czas na 2 dziecko

Gość gość
jeśli chodzi o tą drugą kreskę na teście to zupełnie nie świadczy o ciąży, na pewno w ulotce testu jest napisane po jakim czasie już na niego nie patrzeć bo wynik nie będzie prawidłowy

Gość gość
no wlasnie nie jest napisane :) a ta kreska jest bardzo blada i to nie dokladnie w tym miejscu gdzie powinna byc. poza tym przy pierwszej ciazy zrobilam test 10 dni od dnia kiedy powinnam dostac okres i wyszlo jak byk,ze jestem, piekne dwie krechy. zaraz potem czulam bol piersi, nie potrafilam ich nawet dotknac, a teraz minelo juz troszke czasu od dnia okresu i nic takiego nie ma. chyba zrobie jeszcze 3 test. juz sama nie wiem

Gość gość
Witam, stosuję tabletki vibin mini od września, w grudniu miałam kilkudniową przerwę, ale ponownie je biorę od początku stycznia. Dodatkowo używamy z chłopakiem prezerwatyw. Jestem po 3 tabletce placebo i dalej nie dostałam miesiączki, jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Z góry przepraszam za durne pytania i liczę na Waszą pomoc.

Gość gość
do autorki - szkoda, że nie ma tego napisanego w ulotce ale mówię, patrzenie na test po długim czasie nic nie daje :D a jeszcze sama wiesz jakie miałaś objawy na pierwszą ciążę :) znasz swój organizm. Jak sama wiesz musisz iść do lekarza żeby zobaczyć co się dzieje :) pozdrawiam i życzę pomyślności :) do gościa z 21.56 skoro tabletki przyjmowane były regularnie, nie pominięte itp.itd to ryzyko ciąży małe a krwawienie z odstawienia może się lekko przesunąć albo nie wystąpić w ogóle podczas przyjmowania tabletek, zwłaszcza w ciągu 3 pierwszych miesięcy ich przyjmowania

Gość gość
zrobilam trzeci test dzisiaj rano, wiec musi byc juz pewny i wyszedl tez negatywny. a co do objawow to wlasnie jak porownywalam z tamta ciaza to teraz nic kompletnie sie nie dzialo i nie dzieje. oznak okresu tez nie, wiec bojesie ,ze moze teraz w marcu tez nie dostane . tylko skad nagle brak okresu.wiem,ze stres moze opoznic ale zadnych wielkich problemow nie mialam .jedynie co to moja mala ma przeziebienie i to sie ciagnie juz 2 miesiac,ciagle u lekarza.nie powiem,denerwuje sie tym,ale zebym calkiem przez to nie dostala?