Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kanałowe leczenie zęba ból pytanie

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie. 2 tyg temu miałam zatruwanego zęba, żeby przygotować go do kanałówki. W międzyczasie zrobiłam rentgena, a ząb z trutką cały czas mnie bolał. Dziś poszlam i powiedziała, że na zdjęciu rentgena widać podrażnienie i stan zapalny pod zębem. Bolało tak, że nie mogła mi nawet tej trutki wydłubać. Więc mi go znieczuliła, wydłubała lekarstwo, a potem zaczęła mi jakimiś igłami jeździć w tym zębie. Potem nalała tam jakiegoś lekarstwa wkładała jakieś chude waciki i zakleiła znów zęba. Powiedziała, że oczyściła kanały i założyła antybiotyk. Czy to znaczy, że ona już mi wyciągnęła te nerwy? To co miało być takie straszne??? No i czemu pomimo antybiotyku wciąż mnie boli? Nie jakoś mocno, ale jest to takie obolałe.

Gość gość
nie wiem czy wyjela nerwa, ale boli dlatego, ze jest ten stan zapalny

Gość gość
a jesli oczyscila kanalry to raczej juz po nerwie

Gość gość
No tak mówiła, że oczyściła kanały. I wkładała mi tam jakieś igły, i nakładała też coś na te igły i tak jeździła gdzieś głęboko w tym zębie. Ale nie wiedziałam, że to jest już to słynne wyciąganie nerwa (podejrzewam, że mi nie powiedziała bo i tak byłam bliska omdlenia) ;) Jejku jaka ulga :)