Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

OPRYSZCZKOWE ZAPALENIE SPOJOWEK OPRYSZCZKA NA OKU ZAPALENIE SPOJOWEK

Polecane posty

Gość gość

witam. wlasnie zdiagnozowalam u siebie zapalenie spojowek (przez opryszczke ktora meczy moje usta miesiac w miesiac : / musialam przypadkowo przeniesc ja na powieke). objawy jakie mam to oczywiscie charakterystyczne dla opryszczki babelki na linii wodnej oka w samym rogu, opuchlizna, swiad, lzawienie, silnie zaczerwienienie ogolny bol. bylam u lekarza pierwszego kontaktu (niestety jest on straszny, kazdego robi 'na odwal') tak mnie poszarpal ze poplakalam sie z bolu, rozdrapal mi rane i zaczela leciec ropa z tych babelkow i krew! tak mnie podrapal : / stwierdzil ze to od makijazu wysmialam go bo maluje sie od 5lat tak samo i nigdy nic takiego nie mialam. oczywiscie informowalam go o moich podejrzeniach opryczki. PYTANIE BRZMI: czy sama masc hascovir + ewentualne oklady z szalwi wystarcza? bo tak lecze usta i pomaga. jednak wiem.ze to oko i moga wystapic powilkania grozne, dlatego chcialam zapytac czy tkos to przechodzil i jak leczyc?

Gość gość
o matko, weź napisz sakrgę na tego lekarza. Powinnac dostac acyklowir doustnie na 3 tygodnie oraz w żelu na spojówki. Zgłoś się koniecznie ponownie do lekarza. Nieleczone może prowadzić do trwałego uszkodzenia wzroku

Gość gość
czyli np hascovir w tabletkach sprawdzilby sie? tak wiem, ide jutro ponownie do tym razem pani doktor. martwie sie, bo nawet z malej odleglosci mam problem z wyostrzeniem sobie obrazu na to oko : /

Gość gość
z samego rana byla u pani doktor. powiedzialam jej ze przenioslam.opryszke z ust na powieke i o moich dolegliwosciach, pani spojrzala na mnie i od razu stwierdzila zapalenie spojowek czyli tak jak podejrzewalam. przepisala mi tabletki heviaran 800mg (duza dawka z uwagi na opryszczke na ustch jak i na oku) 3 razy dziennie po jednej tabletce. kazala dalej smarowac miejsce gdzie mam rane po pecherzykach HASCOVIRem tak jak sama to robilam do tej pory. mam krople do oczu ZUMA jednak na ulotce napisane jest 'nie stosowac w stanach zapalnych itp. zapytalam czy moge je sobie wpuszczac, pani powiedzialala ze jeslu bedzie mnie oko bolalo lub draznilo po prostu, to moge aplikowac, tylko nie za czesto. to tyle : ) napisze za pare dni czy kuracja pomaga. pozdrawiam wszystkich walczacych z tym okropnym wirusem : )