Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje się wpadki jak jej uniknąć

Polecane posty

Gość gość

uwielbiam seks ale strasznie boję sie wpadki bo jedną z mężem zaliczylismy. Brałam od pół roku tab anty i zaszłam w ciąże ( wcześniej albo prezerwatywy albo stosunek przerywany ), a tabletki brałam zawsze o tej samej godzinie, żadnej nie pominęłam. Kochamy nasze dziekco nad życie, ale na razie więcej nie planujemy. Uzywamy prezerwatyw ale po każdym stosunku ja panikuję aby nie było kolejnej wpadki...

Gość gość
zmień zabezpieczenie-szklanka wody, ale nie przed ani nie po, ale zamiast.

Gość gość
załóż spiralę i pilnuj dni płodnych a obniżysz ryzyko wpadki do minimum:-)

Gość gość
powiedz coś na ten temat tabletek i ciąży, na pewno brałaś regularnie?

Gość gość
zawsze o jednej godzinie (+ - 10 min ), żadnej nie opuściłam

Gość gość
ale wystarczy biegunka, wymioty, czy picie dziurawca i klops

Gość gość
my używamy gumki i omijam dni płodne, tzn, nie bazuję tylko na wyliczeniach ale głównie na śluzie, za mierzenie temp nie mogę się zabrać:P rok temu odstawiłam tabletki i jest ok:)

Gość gość
moja znajoma bierze tabletki, do tego seks zawsze z prezerwatywa plus wytrysk 'na zewnatrz' ;) moim zdaniem to przesada, ale w sumie lepiej przesadzac w te strone, niz isc na zywiol jak sie nie chce dziecka. Ja przed urodzeniem dziecka bralam tabletki, nie zawiodly mnie przez wiele lat. Teraz polegamy na prezerwatywach plus 'kalendarzyk'-kiedy przed okresem mozna poszalec bez :P ale faktem jest, ze ewentualna wpadka nie bylaby tragedia, bo kiedys drugie planujemy, ale po drugim dziecku juz sobie nie bede pozwalala na zadne 'przed okresem' bo po sobie i wielu innych widze, ze organizm kobiecy jest bardzo skomplikowany i dni plodne moga byc i przed i po okresie

Gość gość
kaendarzyk to nie metoda:P npr to coś innego i daje możliwość poznania siebie i jak przesunie ci się owulacja będziesz o tym wiedzieć:)

Gość gość
wiem, wiem, ale w to npr nie chcialoby mi sie bawic, a zreszta gdybym nigdy nie chciala juz wiecej dzieci, to balabym sie chyba i tak, ze zle ocenie sluz albo mi termometr padnie albo jeszcze inny kataklizm :P a tak gumka to gumka, wbrew pozorom nie zawodzi zbyt czesto (mnie nigdy)

Gość gość
duzo z was nie wie że sok grapefruitowy i dziurawiec obnizają znacząco działąnie tabletek anty.

Gość gość
moj gin mnie ostrzegal przed asequrella czy jak to sie pisze- mowil, ze lagodzi nie tylko dzialania niepozadane tabletek anty, ale i ich dzialanie i on sam mial dwie pacjentki w ciazy z tego powodu :D

Gość gość
up

Gość goska89
A jeżeli będziesz miała niepewną sytuację to zawsze możesz iść do lekarza po pigułkę po, zamiast niepotrzebnie się stresować :)