Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ILE JEDZA WASZE 20 MIESIECZNE DZIECI

Polecane posty

Gość gość

mój synek wazy 10700 g ma 82 cm wzrostu i chyba nie lubi jesc 9 - kromka z masłem i 150 ml herbatki 11 dwa danonki po 90 g 14 około 200ml zupy 16 jabłko 18 kromka z pasztetem herbatka 150 19 zupa 100 ml 2230 wypija przez sen 150 ml kaszki

Gość gość
MIEDZY CZASIE JESZCE JE CIASTKA PALUSZKI KUBUSIA

Gość gość
PN

Gość gość
Nie dawaj ciastej paluszkow i kubusia a zacznie ci jesc nornalnie. Moj roczniak je wiecej. Ale zadnych przegryzek. Jak babcia "podokarmia"ciasteczkami to apetyt spada baaardzo.

Gość gość
KTOS POMOZE

Gość gość
dlaczego dziecko je z samym masłem? Nie możesz mu położyć ser, szynkę, jajko albo zrobić jajecznicę? Ogórka kiszonego do tego. Na drugie śniadanie kaszę jaglaną z bananem, czy dżemem lub owsiankę. Obiad urozmaicony, dużo warzyw w tej chwili najlepiej zamrożonych. Na deser może być kisiel, owoc itp. Kolacje na zmianę ze śniadaniami.

Gość gość
bo najbardziej lubi z masłem jak ma cos na kanapce to wyrzuci a szynke kurczak gotowany potrafi zjesc trzy plasterki na raz ale bez chleba

Gość gość
Twoje dziecko ma 7 posilkow i do tego pomiedzy nimi podjada. On je non stop! Zrob 5 konkretnych,owoce mozesz wlaczyc do jakiegos dania albo dac pomiedzy zamiast ciastek i paluszkow. Kubus zapycha,jest okropnie slodki i dziecko po nim nie ma apetytu.

Gość gość
jajecznicy niestety nie lubi moze raz na miesiac zje a z zup to jada ziemniaczana barszcz czerwony zurek kalafiorowa i rosół pomidorowa pluje

Gość gość
To daj mu najpoerw kromke z maslem a jak zje to daj plasterek ulubionej szynki. I jakies warzywko do reki.

Gość gość
A MOZ E KTOS KTOS NAPISZE PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS

Gość gość
Moj skonczyl rok ale napisze ci dla przykladu. Jajecznicy tez nie lubi ani jajek. 7 Po wstaniu 250 ml mleka zageszczonego kleikiem/kaszka 9.00 Na drugie sniadanie jogurt naturalny z owocami:dzis jablko i morela 11.30 Zupa.-dzis jarzynowa 14.30 drugie danie: Spaghetti(Wersja zdrowa:P) 17. Podwieczorek, dzis lekka owsianka na wodzie z bananen 19 .300 ml kaszki pszennej na mleku. Ja mam ten prpblem ze synek na sniadanie nie chce nic stalego,zadnych kanapek. Oczywiscie np.drugie sniadanie/podwieczorek ze soba zamieniam. Czasami jest to serek. Na kolacje dostaje tez czasami kanapke i potem lekko zageszczone mleko. Kanapka zdarza sie tez na drugie sniadanie albo twarozek z buleczka maslana. Daje tez na drugie sniadanie inne kasze z owocami np.jaglana.

Gość gość
Moja ma 18 miesiecy. Dziś jadła tak (a ma zapalenie płuc): - ok 180 ml kaszy jaglanej na gesto z tartym bananem - jogurt naturalny z lyzka miodu i platkami z pelnego ziarna (takie zdrowy blonnik bez cukru) - ok 180 ml zupy jarzynowej - kawalek ryby i kilka rozyczek brokula - sliwke i pol gruszki - 1 kanapke z maslem i serkiem z mleka koziego , kawal ogorka w reke.

Gość gość
moj ma 20 mc, waga 12,5 kg, wzrost - trudno powiedziec ale ubranka na 86 cm sa za małe a na 92 cm za duze je tak: - I sniadanie - kaszka z butelki 230 ml - II sniadanie - jajecznica z 2 jaj, plasterek szynki/pol kromki chleba lub 2 kanapki z szynka, serem żółtym, białym itp -obiad ok 13 zupa jarzynowa, ok 15 drugie danie - to co my z mezem jemy -podwieczorek ok 17-18 owoc -kolacja Danio lub kanapka lub 2 parówki miedzy czasie pije tyle soku ile chce (około 500 ml ale rozcienczony z woda poł na pół) podjada biszkopty, domowe ciasto, drobne owoce np mandarynki, wyjada "gryza" z jedzenia mojego lub meza

Gość gość gościnnie
2 lata, 84cm, 10.200 mleko z piersi parówka z szynki, pół bułki z masłem, jajecznica z jajka na maśle, ze 2 oliwki banan 1 ziemniak, duszony królik spory kawałek, marchewka z groszkiem ze 2 łyżki ogólnie zajęty na płasko mały talerzyk 2 orzechy włoskie, może wafel ryżowy mleko z piersi owsianka na wodzie z dżemem morelowym i twarogiem ok.180ml w tym 2 łyżki ugotowanych płatków owsianych, plaster twarogu i 2 łyżeczki dżemu mleko z piersi

Gość gość gościnnie
do picia woda z miodem 200ml, ze 200 soku domowego, reszta to sama woda