Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyciek z ucha u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

16msc dziecko ma całe mokre uszko, nie spocone, ze środka to wypływa. Nie na tyle, że moczy poduszkę płynnie, ale jednak jest takie oblepione. Generalnie przezroczyste jak woda, ale klejące. Czy to może być wysiękowe zapalenie ucha? OCZYWIŚCIE DO LEKARZ JUTRO TO WIEM! Pytam tylko na co mam się naszykować bo na tą chwile to przerażona tym jestem. Dziecko jest po chorobie, ale wg lekarki uszy były zdrowe ( tydzień temu). Lekarka przyjmuje jutro od 14, nie wiem na którą my się załapiemy więc co do tego czasu? Samo uszko go nie boli tzn przez sen dotykam i nie reaguje zbytnio, lekko wytarłam małżowinę i położyłam na tym uchu żeby to mogło wypływać

Gość gość
Mój synek ma podejrzenie wysięku ale nic mu z ucha nie wypływa.

Gość gość
To co to może być kiedy coś wypływa?

Gość gość
Laryngologa tutaj nie ma więc wątpię aby ktoś Ci odpowiedział...

Gość gość
Wiesz no nawet laryngolog powie mi dopiero jak zobaczy, jednak są tu mamy dzieci, a więc może i inne dzieci takie coś miały więc chociaż będę wiedziała na co się nastawić. Czy przy zapaleniu cha takie coś miały, czy może jakieś po chorobowo katarowe takie coś i kontrolnie lekarz pozagląda ale musi wypłynąć i spokój. Po prostu nie CO TO JEST, ale CO TO MOŻE BYĆ

Gość gość
moim zdaniem zapalenie ucha a wyciek jest ze sperforowanej blony bebenkowej - nie boli dziecka bo jak wycieka to ból jest duzo mniejszy moze tez byc ze wsadzil cos do ucha i uszkodził/przebil blone bebenkowa i/lub przewód słuchowy i to jakis surowiczy wyciek

Gość gość
Czyli nastawiać się na antybiotyk czy wycieknie, zregeneruje się i na kontrolach się zakończy?

Gość gość
Dziś wydzielina bardziej zaschnieta. Ta świeża taka mętno biała, tam gdzie pozasychana po nocy lekko żółta

Gość gość
Mojemu synowi kiedyś wyciekał z ucha płyn, ale był brązowożółty - cos jak woskowina uszna ale płynna. Okazało się, ze to zapalenie ucha i na 3 tygodnie wylądował w szpitalu. Wcześniej nie był chory, czuł się dobrze i nie płakał.

Gość gość
a czemu w szpitalu, a nie leczenie w domu?

Gość gość
Wysiek z ucha nie boli dziecka.

Gość gość
Dlaczego nie pojechałas do szpitala wczoraj?nie przeraża cie wizja uszkodzenia czegoś w uchu i niedosłuch?

Gość gość
A nie boisz się, że dziecko gdzieś się przewróciło i to eyciek płynu rdzeniowego? Trzeba było do szpitala jechać.

albo alergia, albo jakieś zakażenie bakteryjne. Najlepiej zrobić wymaz ps. ty gościu tym płynem oczywiście żartujesz?

Gość gość
Nie żartuje z tym płynem, po upadku czasem jest wyciek płynu rdzeniowego z nosa, można pomylić z katarem, albo z ucha właśnie

Gość ja nie przepadam za krajami
moja corka tez tak miala - poszlam do lekarki a ona powiedziala ze to napewno woda z basenu jej wysieka....ale nastepnego dnia nadal wyciekala i juz nie byla taka bezbarwna ale wlasnie taka klejaca a potem kolor sie zmienil na zoltawy. Przygotuj sie na antybiotyki bo to jest zakazenie bakteryjne. Ale nie martw sie - pobierze antybiotyki potem za 3 tyg na kontrole czy blona bebenkowa sie zrosla i wszystko bedzie ok :) po 4 tyg od choroby corka juz mogla plywac i do tego czasu (mienely 2 lata) nie miala nawrotow choroby

wyciek płynu rdzeniowego z nosa czy ucha to patologiczna sytuacja i nie ma co straszyć autorki takim czymś :O

Gość gość
Nie wiem jak Ty ale ja nie panikuje i nie budzę śpiącego spokojnie dziecka by gnać do szpitala. Mam w domu jeszcze drugie dziecko, szpital daleko, brak auta, mąż dopiero w weekend. Gdyby COŚ złego więcej się działo dzwoniłabym po karetkę, ale nie w takiej sytuacji. Teraz w dzień wyciek ustał, ucho suche i czyste. Dziecko spokojne, zjadło, śpi właśnie. Wizyta u lekarza umówiona, zobaczymy co powie. Jeśli zapalenie ucha to mam nadzieje, że bez szpitala się obejdzie :(

Gość gość
Moze ktos jszcze mial problem z wyciekiem z ucha dziecka? Jak wygladalo leczenie?