Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki charakter mają ruchy dziecka w 17 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jestem własnie na początku 17 tygodnia ciąży i specjalnie nie odczuwam żadnych ruchów. Czasem ale to bardzo rzadko jak przyłożę mocniej dłoń do podbrzusza , wyczuwam takie pikanie ale potem się zastanawiam czy to nie zwykły puls. Czytam nieraz jak dziewczyny chwalą się że czują te ruchy już w 14 t.c dlatego pytam i jestem ciekawa :).

17 tc to jeszcze bardzo wcześnie, jak poczujesz pierwsze ruchy nie będziesz miała wątpliwości, że to "to". Ja miałam takie wrażenie jakby pływała we mnie jakaś ryba :) Teraz już czuję kopniaki, a jestem w 26tc. Pierwsze ruchy poczułam 18 tydz 3 dzień, co i tak jest dość wcześnie jak na pierwiastkę, bo czytałam, że mogą stać się odczuwalne dopiero ok 20 tc. U mnie to było tak, że położyłam się wieczorem na plecach i rękę położyłam na brzuchu i coś się tam poruszyło, następnego dnia wieczorem znów to samo i z każdym dniem wyrazniej. Początkowo czułam tylko wieczorami.

Gość gość
a pani ze szkoły rodzenia mowiła, ze pierwiastki czują pierwsze ruchy pod koniec 20 tyg. a te ktore rodzily wczesniej w 18 tyg. oczywiscie statystycznie