Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ja tylko jem 11 tydz i 5 dzien ciazy

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny nie wiem co się ze mną dzieje jestem typową lochą jak to brzydko na kafeterii nazywają babą która się tylko obrzera w ciąży, to jest jakaś paranoja ja jem słodycze chrupki wszystko jak pięciu facetów w ciągu dnia. To moja druga ciąża pierwsza była całkiem inna, bardzo o siebie dbalam przytylam 17 kg i w dwa miesiace po porodzie wazylam mniej niz przed ciaza. A teraz? co mam robić jestem zadbana zawsze dobrze ubrana a tu takie coś na lato bede wazyla plus 30 kilo, co ja mam robić doradźcie proszę co robić żeby tak nie żreć

Gość gość
w poprzedniej ciąży zapewne wodę nadmiernie organizm gromadził,nie myśl ze tak szybko schudłaś ;) jedz coś co ma mało kalorii a zapcha cię ;) bo na 30 sie nie zatrzymasz hehe

Gość gość
nie jedz tych 'smieci" typu slodycze,chrupki bo to zadnych wartosci odzywczyh a puste kalorie,zastap je owocami,warzywami i kolacja najpozniej o 18,ja tak jadlam cala ciaze i obecnie jestem w 40tc i mam na plusie 9 kg

Gość gość
Po poprzedniej ciazy tak szybko schudlam bo walczylam o pokarm calymi dniami i nocami sciagalam mleko laktatorem bo nie mialam w piersiach nic a nic mleka, np po poltora godzinnym sciaganiu najpierw ( ktory mialam przez tydzien) sciagnelam 10 mililitrow dramat a ja cala spocona chwila przerwy i znowu oj jakie to byly ciezkie czasy, sutki wciagala mi ta rurka z laktatora, naszczescie po tygodniu przyszedl elektryczny ja schudlam bo bardzo intensywnie karmilam to znaczy wydobywalam z siebie pokarm dniami i nocami az tak rozchulalam ze mialam 7 porcji w lodowce a jak malutka zechciala wkoncu jesc z cycka besposrednio w wieku 6 miesiecy to bylo juz latwiej. Boje sie ze teraz tez tak bedzie z drugim dzieckiem a chcialabym jarmic i rowniez tak jak pierwsze 18 miesiecy, gosciu z 13:55 dziekuje za rade twoja waga w ciazy to super wynik wow :) postaram sie opanowac :) juz dzis duzo mniej zjadlam :)

Gość gość
z pierwszy miałam tak samo z tym karmieniem ale tylko 2 tyg się męczyłąm potem już cycek szedł w ******le młody też pił z butelki ściągnięte i to było fajne. Teraz z drugim juz sie przygotowałam nakłądki na sutki laktator do szpitala i co mija 4 msc a młody ani razu butelki w buzi jak się przyssał w szpitalu to ciągnie cycucha cały czas.

Gość gość
Autorko a ile już przytyłaś???

Gość gość
Teraz w niedziele sie zwaze to napisze az sie boje od poniedzialku zaczyna sie 12 tydzien wiec zobaczymy co to bedzie. Ja tez duzo czytalam ze te kobiety z pierwszym dzieckiem mialy sajgon z karmieniem a drugie ssalo pieknie odrazu kurcze mam nadzieje ze i ze mna tak bedzie

Gość Korzuch
Autorko ja mam taki sam problem. Co prawda jestem juz w 8 miesiacu ciązy ale przytyłam juz sporo i nie moge przestac jesc. Normalnie jakas masakra! Mysle ze *****moze Ci pomoc- spacery, gimnastyka dla ciężarnych itd. U mnie zdiagnozowano łożysko przodujące i przez cała ciąze nie moge cwiczyc czy sie przemeczac. Mysle ze to głównie to spowodowalo ze przytyłam tyle ile przytylam

znajdź sobie może jakieś inne przegryzki.. owoce, warzywa czy coś w tym stylu.. może chrupki kukurydziane? one chyba nie tuczą tak bardzo. no i zawsze możesz iśc na basen się trochę poruszac.

Gość gość
ja w pierwszej ciazy przytylam 18 kg ktore pozniej ciezko mi bylo zrzucic. teraz sie nie obzeram i uwazam na to co jem. jestem w 19 tc i przytylam 2 kg :)

Gość gość
Wow gratulacje piekny wynik, ja jutro zwaze sie na wadze tesciowej, a w srode na lekarskiej bo mam badanie, juz wczoraj ladnie jadlam i na wieczor zapchalam sie jablkiem a raczej dwoma bo corcia juz nie chciala kiedy zobaczyla ze tatus lody je to musialam po niej zjesc, naszczescie chociaz od lodow mnie odrzuca chociaz takie smietankowe z mcdonalda z polewa toffi bym zjadla haha no widzicie juz fantazjuje nie ma koniec rodze we wrzesniu i cale lato bede chodzila z ogromnym brzuchem mysle ze to moja ostatnia ciaza wiec niechce aby mi rozstepy powywalalo na brzuchu bo dzieki Bogu po pierwszej ciazy ani jednego, wiec trzeba trzymac ten pysk ktory by tylko zarl na klodke :)

Gość gość
A może na początku miałaś mdłości i teraz organizm nadrabia? Ja tak miałam ale tylko do 17 tyg. Potem przeszło :) ale rzygalam.....

Gość gość
Bylam u lekarza przytylam pol kg TO NIEMOZLIWE jak ja tyle jem waze 62 kg mam 171 ale po ciazy moje marzenie to 55 kg moze byc nawet mbiej :)