Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwiąca się mama

pomocy moje dziecko się krztusi i dławi

Polecane posty

Gość martwiąca się mama

Mam 7 miesięczne dziecko, dzisiaj rano zaczął mi się dławić, wzięłam go na brzuszek i klepałam po pleckach, nic nie wypadło (myślałam, że coś do buzi wsadził), od tego czasu się co jakiś czas dławi jakby mu coś w gardełku siedziało. Obojętnie w jakiej jest pozycji. Bałam się ale podałam mu herbatkę i wypił bez problemów, ale potem jak chciałam obiadek dać to się dławi nawet przy malutkiej porcji na łyżeczce. Mleko natomiast wypił. Maluch jest po szczepieniu (było w środę czyli 2 dni temu). Pojechałam z nim do lekarza, pani osłuchała, nic specjalnego nie wyszło, gardełko ma teraz czyste. Nie wiadomo o co chodzi. Dała mi skierowanie do gastrologa dziecięcego ale teraz już nic nie załatwię, dopiero po wekendzie poumawiam się a tymczasem mam go obserwować. Bardzo się boję, nie wiem co jest grane. Macie jakieś pomysły? Wiadomo, że nie zastąpię opieki lekarskiej na forum ale zwariuję przez wekend, może tymczasem ktoś mi coś podpowie?

Gość gość
np i\sc do szpitala a nie pisac na forum? co za matka głąb

Gość gość
Moje dziecko tak sie dlawilo, jak mialo refluks. W zasadzie dalej ma, ale juz nie w tskim natezeniu. I nie moglo sie odbic czesto po jedzeniu. Sprobuj klasc na brzuszej.

Gość gość
durna ta pierwsza odp. przeciez była u lekarza to po co ma do szpitala jechac? To ty jestes głąbem a nie autorka! A córka ma katar albo np. ma jakieś takie "lepkie gluty" hehe że tak to ujmę w nosku i później wpadają jej do gardła. Proponuję zakropić nos lekko sola izjologiczną i po ok 10 min porządnie!!! wyssac aspiratorem zawartość nosa. Często te smarki klejące głeboko siedzą i cięzko je wyciągnąć.

Gość martwiąca się mama
nie jestem głąbem, chyba napisałam, że byłam u lekarza, powiedziała, że nie zaleca mi jechać na szpital bo nie widzi takiej potrzeby po przebadaniu go, sama tej decyzji nie podjęłam moje dziecko też ma refluks, podaję mu gastrotus ale wczoraj dałam tylko raz a dzisiaj wcale ze względu na to szczepienie, był bardzo markotny, gorączkował i niechętny na wszystko ale żeby to miało aż taki wpływ? Kiedyś tego wcale nie dawałam i nie miał takich akcji. Bardzo dużo ślinki mu też idzie od rana, zawsze miał jej sporo ale teraz jakby więcej.

Gość gość
spoko pisz dalej na kafe na fejsie jeszcze napisz, bedzie lepiej

Gość martwiąca się mama
dzięki, zaraz zakroplę mu nosek, może coś to pomoże