Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki rozmiar czapki na dziecko 6 miesieczne

Polecane posty

Gość gość

j.w

Gość gość
na dziecko 6 m-cy!!!!! Nie masz innych problemów?

Gość gość
no wlasnie nei mam, chce zamowic przez neta a tam jest tylko rozmiarowo i nie wiem czy na 42, czy na 44

Gość gość
- Mamusiu! A dzieci na mnie mówią Jasio Wielka Głowa - To nic syneczku! A teraz weź czapeczkę i przynieś mamusi kartofelki z piwnicy

Gość gość
dzieki zawsze mozna na was liczyc

Gość gość
To zmierz dziecku główkę nad uszami i będziesz wiedzieć. Mój Syn ma 3,5 miesiąca i ma ok. 41 cm w obwodzie główki. A tymi babami się nie przejmuj, to chyba permamenty stan napięcia przedmiesiaczkowego.

Gość gość
O rany.. spójrz w książeczkę zdrowia i sprawdź jaki pomiar wyszedł lekarzowi na ostatnim badaniu!! Moje dziecko ma prawie 14 miesięcy, a obwód głowy 45,5cm.. Czapkę zimową kupowałam na 46cm (bo myślałam, że 44 będzie za mała) i to był błąd, bo czapka za luźna i to sporo.. ale na szczęście zimy nie było i czapkę założyłam dziecku 2 razy (bo nosiło taką średniej grubości). Więc sprawdź obwód głowy, a potem zastanów się, czy czapka, którą zamawiasz jest troszkę rozciągliwa.. jeśli tak to bierz ciut mniejszą od obwodu głowy.

Gość gość
Nawet nie w książeczkę, bo nie wszystkie dzieci rosną książkowo. Najlepiej zmierzyć dziecku obwód główki ;)

Gość gość
Jak nie w książeczkę?? A gdzie?? Nie ma patrzeć na siatki centylowe, tylko do książeczki swojego dziecka.. tam jest rubryka na obwód głowy i lekarz przy każdej wizycie powinien go mierzyć i wpisywać. A, że dziecko półroczne, to pewnie miało niedawno szczepienie, więc dane powinny być aktualne.

Gość margarita rita
Dzieci sześciomiesięczne mają zazwyczaj obwód główki około 44-45-46 cm. Jeśli chcesz kupić czapkę w necie, to z pewnością znajdziesz opis jak zmierzyć głowę. w kocham czapki taki opis jest dostępny wraz z tabelką.

Gość gość
Wpisz w net: "rozmiar głowy a wiek dziecka". Wejdziesz w tabele rozmiarów.