Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy z plecków na brzuszek

Polecane posty

Gość gość

i na odwrót wasze dzieci się zaczely obracac?

Gość gość
Pół roku

Gość gość
W 5 miesiącu, ale pamiętaj, że każde dziecko jest inne.

Gość gość
ojej moj malec mial 3 miesiace gdy juz zaczal glowke podnosic lezac na brzsuszku wiec 5 miesiecy to dla mnie stanowczo za pozno

Gość gość
podnoszenie a obracanie to co innego :)

Gość gość
3,5mca

Gość gość
do gościa z 19:58 mowa o obracaniu a nie podnoszeniu główki,moj trzymal pieknie glówkę w wieku 2 mcy a np.kuzynka mojego dopiero po 3 mcu-zalezy od wagi i sily dziecka

Gość gość
obracac rowniez mial problemy z bioderkami wiec zakladajac mu wkladke musialam go podpierac z jednej i drugiej strony kocykami bo sie skubany obracal na bok a potem na brzuszek :)

Gość gość
Mój miał ledwo skończone trzy miesiące jak zaczął się obracać, ale nie zawsze mu się udaje do tej pory (ma prawie 4 miesiące). Jak trzyma mnie za palca to się przewraca na brzuszek bez problemu (nie ciagne go, on wspiera się na moim palcu). Potrafił trzymać główkę sztywno przez kilkanaście sekund zanim skończył miesiąc, a główkę trzymał pod katem 90 st leżąc brzuc****ak skończył dwa miesiące. To silny chłopak, choć próby trakcji jeszcze nie zawsze przechodzi

Gość gość
3 miesiące miała córa jak nauczyła się przekrecac z pleckow na brzuszek, a niecały tydzień później z brzuszka na plecy, ale pamiętam że martwilam się bo pierw prawie zawsze przekrecala się przez prawe ramię, musiałam z nią ćwiczyć i zachęcać by przez lewe próbowała, bo madrala potrafiła na brzuszku się obrócić dookoła by miala łatwiej. Ale jak miała 4 miesiące to już obracala się bez problemu i czolgala się :)

Gość gość
A co ma podnoszenie glowki do obrotow? Moj od ppczatku ladnie trzymal glowke,polozna mowila ze silny chlopak z niego. Nie mylic z wnm:P. W 2 juz normalnie trzymaj ja uniesiona bez wiekszego wysilku a obrotki zaczal po 6 miesiacu. Czasami sporadycznie mu sie udalo wczesniej.

Gość gość
5miesiąc tylko w jedną stronę z pleców na brzuch

Gość gość
stwierdzam odpieluchowe zapalenie mózgu

Gość gość
Moja zaczela sie obracac i z plecow na brzuch i odwrotnie zaraz po skonczeniu 3 mies mielismy tylko ten problem ze caly czas przez lewa reke