Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glamourr

tinizadol i gynazol we wczesnej ciazy

Polecane posty

Gość glamourr

W poniedziałek bylam u lekarza z powodu zapalenia pochwy i zapisal mi tinizadol i gynazol,ktore zarzylam od razu po przyjściu do domu W srode okazało się ze jestem w ciąży-lekarz na usg w pon ciąży nie wykryl,bo była wczesna-czy mogą być jakies komplikacje-boje się na maksa

Gość gość
nie powinno sie go stosowac prze pierwsze 3 msc ciazy ale tak ogolnie to stosuje się to po 12 tygodniu w leczeniu zakażeń. Więc się nie martw jest to lek z kategori B więc testeowany nazwierzetach i nie zauwaono skutków ubicznych. Na ulotkach duzo pisza w razie co. Na pewno nie zaszkodzi.

Gość glamourr
hej mowisz o tinidazolu czy gynazolu?

Gość gość
i o tym i o tym.

Gość gość
ale zapomniałam napisać chodzi ci o tinidazol?

Gość glamourr
rozumiem ze gynazol jest w "miare bezpieczny" tylko boje się o tabletki tinizadolu bo on jest z grupy C

Gość glamourr
mam już cudowna 14 miesieczna coreczke i pragnelismy z mezem miec dla niej rodzeństwo i udało się bardzo szybko-boze żeby było wszystko dobrze-w przyszly czwartek ide do lekarza

Gość Vvg
Po czasie...ale moze ktos mial jeszcze taki problem? Mam to samo. Chodzi o Gynazol. Zaaplikowalam w 16 dniu cyklu po czym okazalo sie, ze jestem w ciazy. Czyli zaaplikowalam zaraz po owaulacji. Autorko jak to sie u Ciebie skonczylo? Umre z nerwow...a lekarz wiedzial, ze sie staramy....ale niby na usg- monitoringu powiedzial, ze owulacki nie bylo...