Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikamonikamonikamonikamonika

retin A gdzie kupić??

Polecane posty

nie ma w aptekach, magazynach, co jest? nie produkuja tezgo juz?

Gość gość
czasami jest na allegro

Gość gość
Możesz kupić Locacid albo Atrederm zamiast tego, to ta sama substancja (choć skład poza tym nieco inny, sprawdź czy nie ma składników ci szkodzących).

no a to jest tez na recepte?

Gość gość
skoro to ta sama substancja to tak, jest na receptę oczywiście

Gość gość
stosowałam locacid - na zmarszczki wokól ust - no i teraz dopiero mam prawdziwe zmarszczki! Odradzam.

czyli co dac sobie spokoj z retinoidami? bo ja sobie zrobilam mikrodermabrazje i moge powiedziec to samo-po tym dopiero mi sie zrobily zmarchy. Myslalam ze retin pomoze...

Gość gość
wielu osobom pomaga, nie wiem jak to robią ja już wolę pokochać swoje zmarszczki

wiesz ja nie mam jeszcze 28 lat wiec ja swoich zaakceptowac nie potrafie, bo sa niestety za duze jak na ten wiek. A masz ducha czy tlusta skore?

Gość gość
kiedyś miałam suchą, obecnie - piję duzo oleju - mam normalną podczas stosowanie locacidu skóra nie łuszczyla mi sie, nie była zaczerwieniona, z opisu innych użytkowniczek wynikało , iż powinna się łuszczyc mocno nawilżałam smarowane miejsca - no i tylko pogorszenie obecnie wcieram tylko bajkadent, bo podobno dobrze nawilża, ale też jakoś nie widzę poprawy

Gość gość
tez ta bajke zywalam, ale nie bylo rezultatu, troche olej z pszenicy i arganowy nawilza, ale u mnie pielegnacja z zewnatrz pomaga na chwile tylko;/

Gość gość
nie u każdego będzie się łuszczyć, a jeśli po kuracji retinoidowej ktoś ma więcej zmarszczek niż przed to znaczy, że źle dbał o nawilżenie skóry i ochronę naruszanej przez retinoidy bariery (ważne tu jest np. stosowanie kremów z ceramidami, toników kwasowych...)

mi sie wydaje ze retin a moze sie kiepsko sprawdzac przy suchej skórze, moze faktycznie byc dla mnie za mocny. dlatego sa zmarszczki po nim. Pewnie lepiej sie sprawdza dla tłustej

Gość gość
po pierwsze dostępne są różne stężenia, po drugie jak się boisz to sięgnij po rzeczy z retinaldehydem, to dużo słabszy (i przez to niestety też dużo mniej efektywny) retinoid, tu więcej plus niektóre produkty: www.laboratoriumurody.pl/forum/retinaldehyd-ogolnie-produkty,t1113.html

ja chce tego sprobowac, ale to nie jest dostepne juz w aptekach ani w magazynach.... a sprawdzalam w wielu na mazaowszu

Gość gość
Jest to typowy skutek uboczny tzw. Efekt staruszki, skora przez pewien czas wygląda gorzej niz przed kuracja. Jest to etap przejściowy i trzeba w tym czasie skórę mocno nawilżać/natluszczac. Najgorsze co mozna zrobić to przerwać kuracje i stwierdzic, ze nie dziala. Na efekty retinoidow czeka się długo trzeba miec do nich cierpliwość.