Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

damian2225432

Ugryzienie przez psa

Polecane posty

Gość gość
jeśli na 100% był szczepiony, a rana nie jest głęboka i nie wymaga szycia to wystarczy woda utleniona i tyle.

Gość gość
nie wiem ile czasu minęło, rane dokładnie umyc pod bierzącą wodą ja bym tribiotyk kupiła, rany po ugryzieniu zazwyczaj źle się goją

Gość gość
ja bym pojechała na pogotowie, do chirurga aby ocenił pogryzienie, zakładając że futrzak jest zdrowy...

Gość gość
anatoksyna przeciwtężcowa mimo wszystko by się przydała

Gość księżniczka fiki miki
Jedź na pogotowia, jak rana się będzie źle goic i będą komplikacje, które dzisiaj btrudno przewidzieć, to bedziresz mieć dowod, ze to Pies sasiadki Cie ugryzł. Moja koleżanka tak miała ni żałuje, bo na leczenie wydala kule kasy potem i nie miała nawet jakj tego odzyskac

Gość gość
najbezpieczniej będzie przypalić ranę rozgrzanym do czerwoności nożem stary sprawdzony sposób :)

Gość gość
nie panikuj, umyłes, kup jutro maśc, będzie ok:P przeciwtężcowe to do ran głębokich tylko, jak małe ugryzienie będzie spoko

Gość gość
no to do ugryzienie w komplecie poparzenie:D to pewnie był dobry sposób kiedyś, jak ludzkość nie znała antybiotyków;)

Gość gość
inne naturalne metody to przelanie rany moczem i posmarowanie świeżym stolcem :)

Gość gość
w przypadku pogryzienia przez psa ZAWSZE potrzebny jest zastrzyk przeciwtężcowy

Gość gość
nie trzeba być lekarzem,żeby wiedzieć że w ślnie psa mogą być bakterie

Od czego jest woda utleniona,jak by każdy tak latał na pogotowie i do lekarza to kolejki były by jeszcze większe niż są teraz

Gość gość
jeśli rana jest głęboka to lepiej na zimne dmuchać a woda utleniona nie odkazi rany

Gość gość
mnie raz ugryzl kot nie szczepiony, wbil tak zeby ze az do kosci, reka mi spuchla strasznie bolalo ze 2 tyg.ale u lekarza nie bylam i zyje ale wiedzialam ze kot jest zdrowy bo moj wlasny i z domu nie wychodzil.

Gość gość
eee no co ty... mnie pies kilka razy pogryzł niechcący, kotka mnie drapie CODZIENNIE a jest wychodząca i żyję :) nic ci nie będzie, pies ni żmija :)

Gość gość
bakterie są wszędzie... panikarze jesteście. Jak bym chciała jechać na pogotowie z każdym pogryzieniem to bym tam musiała zamieszkać.