Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ulewanie

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś mama zagęszczała kleikiem mleko jak dziecko ulewało i jak reagowalo na kleik,czy były zaparcia? synek od urodzenia ulewał i dostaje bebilon ar,jutro skończy 2 miesiące i pediatra powiedziała że mogę spróbować z kleikiem ryżowym albo kukurydzianym

Gość gość
Beblion ar u nas się nie sprawdził zupełnie.. bo był problem ze zrobieniem kupy. Ja zagęszczałam mleko Nutritonem (bebilon). Ale średnio dawał radę.. raz było lepiej, raz gorzej. Ponieważ dziecko ulewało również w nocy, 2 godziny po karmieniu (a jadł w nocy rzadko), to jakoś chyba w 7 czy 8 tygodniu postanowiłam mu zagęszczać ostanie mleko (przed moim pójściem spać czyli ok 23) kleikiem ryżowym. Mleko dawałam dosyć gęste, przez większy smoczek. I maluszek mi wtedy w nocy nie ulewał, a następne karmienie było ok 5. W każdym razie takie dosyć gęste mleko dawałąm tylko na spanie. Dopiero potem dodawałam trochę do mleka oprócz nutritonu... a nutriton czy kleik dodawałam nawet do dań ze słoiczków.. bo moje dziecko ulewało większością pokarnów.. i to dosyć długo :(

Gość malgbtgt
moja miesieczna dzidzia jest na bebilon 1 od urodzenia i tez ulewa ale ja nic z tym nie robie , pediatra mowi ze ew mozna cos kupic i dodawac do mleka ale ja uwazam ze to nie potrzebne, co sie nie przyjmie to odejdzie , a ile ml je twoje dziecko?

Gość gość
Lepszy jest kleik kukurydziany, ryzowy zatwardza. Moja dobrze reagowala na kukurydziany. I tez zageszczalam to ostatnie mleko na noc.

Gość gość
Moj syn ulewal bardzo do pol roku. Doslownie mialam wrazenie ze to co zjadl to sie z niego wylewalo. Na kontroli lekarz powiedzial ze jesli przybiera na wadze to nie ma potrzeby zageszczania kleikiem. Jak skonczyl 6 miesiecy to samoistnie przeszlo i nawet jak od 4 miesiaca zageszczalam i kaszke do picia robiilam to syn ulewal.

Gość gość
U nas na Bebilonie nie ma problemów z wypróżnianiem ale mały jest bardzo niespokojny po nim próbowałam też Bebiko ar ale ten sam skutek(juz wiem czemu ten sam skład jest tych mlek)oba zawieraja mączkę chleba świętojańskiego może żle po prostu reaguję na ten zagęszczacz,mały wypija ok 120-150 ml średnio co 3 godz czasami co 4,dlatego zastanawiam sie nad tym kleikiem

Gość gość
my dawaliśmy bebilon na ulewanie, ale czasem zdarzało się, ze dziecko i tak ulało. Nie było problemu z kupką :). Jak dziecko zaczęło siadać problem z ulewaniem definitywnie skończył się :)