Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaraz Zwariuje

Owulacja, płodność, co i jak

Polecane posty

Gość Zaraz Zwariuje

Dziewczyny, pomóżcie! Mam 20lat, a do dzisiaj nie potrafie obliczyć sobie kiedy możliwie wypadnie mi owulacja.. Cykl mam 25-26dniowy,ostatnia miesiączkę mialam 21lutego i trwala 4dni, możecie powiedzieć mi kiedy mniej wiecej przypadla mi owulacja i dni plodne? Kochalam sie ze swoim narzeczonym 07marca i zsunela sie nam prezerwatywa niestety nie wiem w którym momencie i panikuje jak male dziecko :/ od wczoraj nigdzie nie mogę dostać tabletek 72po, dodam ze mieszkam w bardzo malej miejscowosci, prawdopodobnie dopiero jutro z samego rana będę je mieć.. Jakie jest prawdopodobieństwo ze mogę byc w ciąży?

Gość gość
bo dni płodnych się nie wylicza tylko obserwuje. Z wyliczeń wynika że byłaś po dniach płodnych ale z wyliczeń to sobie można. Skąd my tutaj mamy wiedzieć ile u ciebie trwa faza lutealna. u przeciętnej kobiety może trwać od 12 do 16 dni. Ja wyliczyłam na podstawie tej najbardziej pesymistycznej wersji że jest to 12 dni. Ale nigdy nie wiesz czy ten cykl będzie trwał tak jak zawsze 25 26 dni czy nie zrobi ci tym razem psikusa i miałby trwać np 28, a wtedy juz byś trafiła na owulację.

Gość gość
Zgadzam się z koleżanka wyżej, dni płodne się obserwuje. Fajnym rozwiązaniem są też testery na ślinę np Afrodyta. Ja sama staram się interpretować temperaturę, kiedy mam jednak wątpliwości to korzystam właśnie z tego testera

Gość gość
Witam, Proszę o pomoc. Jestem teraz w 14 dniu cyklu, od 12 dnia cyklu mam uczucie wilgoci, śluz jest wodnisty, mam nudności, nadprodukcję śliny że tak powiem , bolą mnie jajniki- nie ciągle, raz na jakiś czas. Uważacie, że po prostu tak zareagowałam na owulację w tym miesiącu? Proszę o odpowiedź, bo sama już nie wiem co o tym myśleć. Może to jakieś zaburzenia hormonalne? Czy takie objawy owulacji są całkiem normalne, a u mnie po prostu nie wystąpiły wcześniej? Jeśli chodzi o ryzyko ciąży- raczej ją wykluczam. Ostatnio seks uprawiałam w grudniu, w nocy z 20 na 21. W grudniu okres miałam 7, potem 3.01, 31.01 i 27.02. Fakt, że podczas stosunku raczej miałam dni płodne, ale było on przerywany, a kolejne miesiączki miałam w terminie. Ostatnia miesiączka była trochę inna niż zwykle, mniej obfita, ale nie uznaje tego za objaw ciąży. Cykle mam regularne0 mniej więcej co 28, 29 dni. Patrząc na cykle od marca 2013 do lutego 2014, najkrótszy miał 27 dni, najdłuższy 31. Od czego więc te mdłości?

Gość ania788
Najlepiej będzie jak zapytasz lekarza. Możesz również zadać pytanie na stronie wpadka.pl do eksperta :)