Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wybralam imię dla syna dziadkowie protestują

Polecane posty

Gość gość

Dziadkowie mojego syna koniecznie chcieli aby ich wnuk nosił tradycyjne imię. Hieronim lub Antoni. Ja postanowilam,ze nazwę go Bastian i się sprzeciwiają...

Gość gość
Bastian:D:tez bym protestowała.... tylko ludzie z marginesu dają dziwaczne imiona. Tak , Bastian w POLSCE JEST DZIWACZNYM IMIENIEM

Gość gość
no i..? Przeciez to Twoje dziecko..

Gość gość
To może Sebastian, a Bastian i tak będziesz do niego mówić? Sebastian wzbudzi mniej protestów...

Gość gość
A moja pani laryngolog ma syna Baszkima. Patologia i marginesem trudno ja nazwac. Moim zdaniem to wlasnie malo inteligentni ludzie osadzaja innych na podstawie imion nadawanych dzieciom.

Gość gość
Nie chcę by mowili do niego Sebulek lub Sabulek... Przecież Bastian to nie Brajan czy Natan no i lepsze niż kolejny oklepany Jakub !

Gość gość
A na Bastian bedą pewnie mówić Bastek, bastuś... też nieładnie. Na Sebastiana to raczej spotykałam się z Seba, Sebuś, niż tak jak ty mówisz..

Gość gość
Powiedzialam,że mogę dać drugie imię wybrane przez nich. Juz ok, niech będzie Bastian Hieronim - ale powiedzieli ,ze i tak będą na niego wołać Hirek

Gość gość
Czemu porównujesz Brajana z Natanem czy Jakubem? To pierwsze to się zgodzę, że porażka (w tej pisowni przynajmniej), ale dwa pozostałe są ładne i normalne,,, Bastian to też dziwoląg, będzie budzić zdziwienie i pytania "Jak, Sebastian?"

Gość poli30
a mi się podoba Bastian,bardzo ładne

Gość Justann
Nie dziwię się, że protestują, bo wybrałaś koszmarne imię. Nie wiem skąd ta moda na dziwaczne imiona. Oryginalne na siłę...

Gość gość
Na Bastiana mam juz dobre i nowoczesne zdrobnienie- Basti . Nie porównuje i nigdzie NIE napisałam,że są brzydkie! Wśród ludzi panuje przekonanie,że jeśli dają imię typu Brajan to patologia Jakub-oklepane, ile można,nie ma innych imion? ! ... Każde imie zawsze jest skrytykowane jakie by nie bylo....

A ja uważam, że patologią jest ocenianie ludzi na podstawie imion nadawanych dzieciom. Osobiście Bastian mi się nawet podoba, choć na kolana nie padłam ale nazwij Ty sobie dziecko g***ojadek a nikomu nic do tego bo to Ty i partner wybieracie imię i tyle! A do dziadków którzy nie potrafią tego uszanować i twierdzą, że i tak będę nazywać dziecko wybranym przez siebie imieniem nie miała bym szacunku, bo to znaczy, że zdanie własnych dzieci mają w d.... Moja teściowa sugerowała zmianę imienia jak byłam w ciąży bo będzie setna Zuzia. I co? I jest setna Zuzia imię nam się podobało i tyle. Poza tym z imieniem jest tak, że przylgnie do danej osoby i po jakimś czasie nie wyobrażasz sobie mówić do tej osoby inaczej.

Gość gość
Bastian to mój wilczur :P:P:P

Gość gość
niech se nawet pod sejmem protestują twoje dziecko twój wybór. mieli swoje dzieci to im wymyślali imiona, a kafeteriankami psioczącymi też się nie przejmuj to idealne mamy idealnych kubusiów i kacperków bleeeeeeeeeee :P

Gość gość
Bastian będzie w szkole Bestią. Daj mu na imię Adam lub Piotr, a mężowi zmień sądownie na Bastian, albo sobie na Bastiana. Zlituj się nad biednym dzieciątkiem, nic ci nie zawiniło jeszcze, a ty już je krzywdzisz.

Gość gość
adam lub piotr boszszszszsz drogi........ i zaczyna się jęczenie debilek o krzywdzie dla dziecka i jak będą w szkole wołać choć ja nigdy nie słyszałam szkolnych wyśmiewanek chyba tylko biadolenie na kafe

Gość gość
a ja bym miala w d***e zdanie tesciow,to tylko i wylacznie Wasze dziecko i macie prawo nazwac je tak jak Wam sie podoba,u mnie tez problemy bo jak mozna dac dziecku na imie Iwo,mozna,a teksty typu co za beznadziejne imie itp.olewam totalnie,chociaz ostatnio moje dziecko uslyszalo od pani w przedszkolu,ze tylko matka wariatka moze tak dac na imie dziecku!!!!skonczylo sie dla niej w gabinecie dyrektora,bo co jak co ale nie pozwole sobie na takie teksty.

Gość gość
Patologią w zachowaniu jest brak własnego zdania u osoby dorosłej. Jak można w takiej sprawie brać pod uwagę zdanie dziadków? Czyż to nie jest niepowtarzalna okazja dla rodziców dziecka by dać mu coś wyjątkowego od siebie? Co mają do tego dziadkowie?

Gość gość
Bastek to bardzo ładne imię. Mój syn ma kolegę Bastiana - bardzo miły i kulturalny chłopczyk :D