Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko stawia pierwsze kroki a nie potrafi siedziec

Polecane posty

Gość gość

Córka ma niebawem 6,5 miesiąca, nie potrafi jeszcze sama siedziec ale podtrzymana za rączki potrafi zrobić od 7-13 kroków. Czy to normalne ?

Gość gość
Tak to norrmalne, dzieci zaczynają samodzielnie siadać bardzo różnie, czasem nawet po roku. I nie prowadzaj dziecka za rączki bo mu rozwalisz kręgosłup. Chodzenie za rączki to nie jest samodzielne chodzenie, maluch nie ma jeszcze odpowiednio silnych mięśni żeby być w takiej pozycji, nie rób krzywdy dziecku z powodu jakiegoś głupiego wyścigu matek "bo moje dziecko to już..." :O

Gość gość
Twoje dziecko przez takie coś będzie na tzw. "niskim podwoziu" w dodatku z koślawymi nogami :O

Gość gość
Dziecko nie stawia pierwszych kroków tylko jest do tego sztucznie zmuszane! Chcesz żeby miało krzywy kręglosłup i stopy to rób tak dalej. Rehabilitanci się ucieszą

Gość gość
nie sluchaj tych idiotek koslawych i innych. Ja tak robilam, mam super proste dlugie nogi, moje dziecko tez tak wlasnie sie rozwija jak twoje :) pozdrawiam

Gość bkt
ja bym na twoim miejscu nie prowadzała jej za rączki jeszcze, mój najmłodszy zaczął wcześnie chodzić i był niewiele starszy bo miał 8 mc jak dreptał za rączki ale on juz umiał sam siadać raczkować i chodził przy kanapie, jak miał 9mc dreptał juz sam ale ma szpotawe kolanka i lekarz powiedział że to może byc wynik ża zaczał wczesnie chodzić bo pierwsze samodzielne kroki zrobił jak miał 8,5 mc ale przecież nie zwiążę dziecku nóg żeby nie chodziło... jak miał 9 mc i byliśmy na kontroli to powiedział żeby go nie prowadzać za rączki że jeszcze ma czas a ja mu że on już sam chodzi... myślę że najwcześniej to wtedy jak córcia będzie już sama swobodnie stała przy meblach bo teraz naprawdę możesz zrobić krzywdę:)