Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla dziecka, dziwne?

Polecane posty

Gość gość

Chcę nazwać synka Kosma. Rodzina się buntuje. Co myślicie o tym imieniu?

Gość gość
nie wzbudza we mnie nic

Gość gość
Wcale się nie dziwie, że się buntują. Ty zaślepiona swoim głupim pomysłem nie widzisz jak wielką krzywdę zrobisz dziecku takim dziwacznym imieniem, a inni potrafią to trzeźwiej ocenić. Ja od zawsze marzyłam o imieniu Kordian dla synka, ale jak zaszłam w ciążę to na szczęście zrozumiałam, że są ważniejsze rzeczy niż moje fanaberie i wybrałam zwykłe normalne imię pomimo, że Kordian podoba mi się najbardziej ze wszystkich.

Gość gość
Zacznijmy od tego, ze Kosma to imie MESKIE. Wiesz byli tacy swieci Kosma i Damian. Raczej nie bedziesz mogla tak nazwac dziewczynki.

Gość gość
Sory nie wiem dlaczego myslalam, ze myslisz o imiebiu dla dziewczynki...

Gość gość
Imie nalezy raczej do prechiistorycznych i bedzie wzbudzlo tylko smiech i zlosliwe zarty

Gość gość
z wiki na szybko Zacznijmy od tego, ze Kosma to imie MESKIE. Wiesz byli tacy swieci Kosma i Damian. Raczej nie bedziesz mogla tak nazwac dziewczynki.

Gość gość
znajdz sobie innego patrona. a moze florian?

Gość gość
znam chłopca o tym imieniu, chodzi z moja córką do przedszkola wszyscy przywykli, nie słyszałam aby ktos się śmiał osłuchało się i tyle, a wy dalej o tej KRZYWDZIE do znudzenia. W szkołach jest teraz taki przekrój imion, że serio nie zrobi nikomu różnicy jeszcze jedno nietypowe.

Gość gość
Dla mnie np Kordian kiedyś też było dziwne dopóki nie spotkałam się z tym imieniem w żłobku. Osłuchało się i teraz wydaje mi się całkiem ładne, oryginalne i przede wszystkim rzadko spotykane.

Gość gość
Co do Kosmy, osobyście to imię mi się nie podoba, ale w sumie czemu nie? Na pewno nie powiem, że jest to brzydkie imię. Po prostu nie w moim guście, chociaz lubię rzadkie imiona :)

Gość gość
Ładniejsze niż Damian. Bardzo fajne.

Gość gość
a jak zdrabniać to imię

Gość gość
a po co zdrabniać? Mnie się podoba, teraz jest tyle różnych imion, że do tego też się wszyscy przyzwyczają. Mam sąsiadów Braiana (nie wiem jak się pisze), Ksawerego i Oliwiera i wszyscy sie przyzwyczaili, choć dla mnie są okropne. Kosma bardzo rzadkie, ale przynajmnie nie brzmi jamerykańsko:) Uważam, że to dobry pomysł, a rodzina nie jest w ciaży, tylko ty. Imię wybierają rodzice, inni mogą sobie tylko język strzępić.

Gość gość
Również nadałam dziecku oryginalne i dość niespotykane imię (chociaż polskiej pisowni i od dawien dawna w naszym kraju używane, po prostu wyszło z obiegu )i teściowie marudzili, że nie Kaśka Zośka Maryśka. Podsuwali nam setki propozycji, a my i tak nazwaliśmy dziecko jak chcieliśmy. Za to w mojej rodzinie każdy nasz wybór zaakceptował bez szemrania, a teraz w przychodni każdy mówi, że ładne imię wyjątkowe, a nie setna Julka.

Gość gość
W dzisiejszych czasach nie ma już dziwnych imion. Ludzie już tak wymyślają z tymi imionami, że dopóki nie powiesz, że chcesz nazwać syna np. Taboret a córkę Pufa to nikogo to dziwić nie będzie.

Gość gość
Kosma będzie kosmitą w szkole na bank!Fajne imię!

Gość gość
Lepsze niż kolejny Kuba i Szymon do kolekcji albo jakiś wymyślony pseudo - amerykański Brajan, Kewin, Dżordż, Rodżer.

Gość gość
Szkoda, ze nie nazwalas synka Kordian, bardzo ladne imie.

Od zawsze chce zeby moj syn nazywal sie Kosma, a na drugie chce mu dac Jan. Uwazam, ze to swietny wybor.

Gość gość
Nie ma sensu doradzać się na forum, postąpcie jak uważacie. Ja też wybrałam mało popularne imię dla syna, Olaf. Zapytałam na forum co o nim laski sądzą i co, nie obyło się bez wulgarnych komentarzy. Przejęłam się i zaczęłam myśleć o jakimś popularnym imieniu. Padło więc na Bartka. Rodzina zachwycona och, ach, ale ja gdzieś tam czułam niedosyt. Mały urodził się a ja powiedziałam do męża, że urodził się Olaf :) W nosie mam komentarze, ważne że nam się podoba. Rodzina też się przyzwyczaiła.

Gość gość
Dla mnie problem z tym imiemieniem zaczyna sie od tego ze konczy sie na ,,a" a w polsce wiekszosc imion ktore koncza sie na ,,a' to imiona zenskie. I wiem ze Kosma to imie meskie,'ale nie zaryzykowalabym nasmiewania sie z mojego dziecka z powodu imienia, a dzieci niestety potrafia byc okrutne. I o ile na etapie przedszkola wiekszosc ptzechodzi nad tym do porzadku dziennego, potem moze nie byc juz tak lekko.

Gość gość
Nie, nie, nie i jeszcze raz nie! Moja koleżanka dała tak na imię swojemu synowi. 99% osób reaguje w ten sposób że robi wielkie oczy i nie może się nadziwić. Do tego doszło jeszcze dość śmieszne nazwisko...

Gość gość
Kosmaty durnowaty! Tak go będą przezywać dzieci w przedszkolu. Ekstra ;)

Gość gość
Lepszy Kuba Kupa ?