Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odwołane wesele

odwołane wesele

Polecane posty

Gość odwołane wesele
nie wiem naprawdę nie wiem co mam robić

Gość gość
Wyprowadź się na tydzień lub dwa zróbcie sobie przerwę od siebie. Nie kontaktujcie się w ogóle przez tydzień emocje opadną zobaczycie jak wam jest bez siebie. Będziecie mieli inny pogląd na wszystko i wtedy zdecydujecie czy odwołać czy nie.

Gość gość
Często kłótnie przed ślubem to norma, bo im bliżej tego dnia tym bardziej odczuwa się stres. My też mieliśmy taki okres, że kłóciliśmy się o byle pierdołę. Ślubu nie odwołaliśmy akurat, ale odwoływaliśmy wesele na 2 miesiące przed ślubem. Powodem było to, że z dnia na dzień bardzo mocno zmieniła nam się sytuacja finansowa i pieniądze, które były odłożone na wesele, trzeba było przeznaczyć na inny cel (od razu mówię, że nie chodzi o dziecko) a rodzice finansowo nie byli w stanie nas wspomóc. Po przekalkulowaniu wyszło nam więc, że lepiej dla nas będzie stracić już wpłacone zaliczki np. za salę czy DJ'a, bo i tak będzie to mniej pieniędzy "w błoto" niż postawienie się, zorganizowanie imprezy, zapłacenie wszystkiego i zostanie bez środków do życia. Stanęło w końcu na tym, że robimy obiad dla rodziców, rodzeństwa i świadków, bo tyle jeszcze jesteśmy w stanie odłożyć przez te 2 miesiące co zostały.

Gość gość
Cztery miesiące to nic! Moja kumpela musiała odwołać dwa tygodnie przed! Miała już wszystko gotowe, łącznie z pończochami, stanikiem i majtkami do kiecki ślubnej! Ale odwołała i przeżyła i teraz jest szczęśliwa z kimś innym. Z dwojga złego lepiej tak, niż jak inna koleżanka - w maju cywilny, w lipcu kościelny, w sierpniu mieszkała z innym facetem już. Zanim zdążyli odebrać zdjęcia od fotografa to pozew rozwodowy już był w sądzie...

Gość odwołane wesele
dzięki za rady.:) narazie jeszcze spróbujemy się dogadać, nie będę jeszcze odwoływać, zobaczymy co będzie dalej :)

Gość gość
a ja znam takich co panna odwołała i bardzo gorzko tego żałowała,on wyjechał i mimo ,że ją kochał próbował ułożyć sobie życie bez miłości dopóki nie zginął w wypadku

Gość gość
też znam taką co odwołała ślub. byli razem 6lat i na miesiąc przed ślubem jej się 'odwidziało', ślub miał być w czerwcu, nie doszło do niego, jak młody zaczął stawać na nogi po rozstaniu, upokorzeniu itp, ona oświadczyła, że spodziewa się dziecka (to był chyba sierpień), rodzina, znajomi wszyscy totalnie przeciwko niej, a tu się okazało, że bedzie dziecko. Całe szczęście facet uznał dziecko ale do tej p***y nie wrócił, mimo, że się dwoiła i troiła. Za te upokorzenia i wstyd to dzięki Bogu, że facet był mądry. To dziecko ma teraz kilka lat i z tego co wiem, to ani on ani ona nie mają nikogo, a dziecko wychowują współnie mimo, że w zwiazku ze sobą nie są, czego ona nieraz gorzko żałowała, ale swoją sznsę straciła. bo On już jej pewnie nigdy nie zaufa i skoro nawet dziecko ich na nowo nie połączyło to już pozamiatene.