Xzaniepokojona 0 Napisano Marzec 9, 2014 Witam. Od około 2-3 miesięcy z mojej pochwy wydobywa się żółty śluz o nieprzyjemnym zapachu. Mój cykl w tym czasie stał się nieregularny. Zaczęły się również pojawiać bóle w okolicach jajników. Dziś pojawiły się objawy zwiastujące nadejście okresu - bóle jajników oraz obolałe, nabrzmiałe piersi, jednak zamiast krwawienia pojawił się brązowy śluz o bardzo intensywnym i nieprzyjemnym zapac*****estem zaniepokojona tymi objawami. Co to może oznaczać? Dodam, że w trakcie ostatnich kilku miesięcy uprawiałam w miarę często seks. Proszę o poważne odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 9, 2014 żółty sluz o nieprzyjemnym zapachu to infekcja, z którą powinnaś natychmiast isć do lekarza, brązowy oznacza spadek progesteronyu i jest normalny przed ,miesiączką Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 9, 2014 brązowy śluz oznacza nie tyle spadek progesteronu co jego niski poziom w fazie lutealnej albo niedomaganie ciałka żółtego. Proponuję zbadać się pod kątem infekcji i progesteron w drugiej fazie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 9, 2014 owszem, brązowy śluz oznacza spadek progesteronu tuz przed miesiączką- przy cyklach 28- dniowych progesteron wzrasta od owulacji do około 22 dc, a potem właśnie spada i pojawia sie miesiączka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 9, 2014 z tym, że oczywiście nie zawsze musi sie pojawiac tego rodzaju wydzielina i nie u każdej kobiety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gigulka 0 Napisano Marzec 9, 2014 Miałam podobny problem po porodzie. Brzydko pachnącą, żółtą wydzielinę z pochwy. U mnie pomógł Hydrovag. Globulki zawierające zarówno kwas mlekowy, który regeneruje, jak i kwas mlekowy i glikogen, które stabilizują pH. U mnie ten preparat sprawdził się w stu procentach, bo już po kilku globulkach wydzielina zniknęła. Zrób 7 dniową kurację Hydrovagiem a jeśli ci nie przejdzie, to idź do lekarza Tutaj jest świetny artykuł na temat upławów http://kobiecosc.info/poznaj-swoje-cialo/infekcje-intymne/problem-uplawy-co-oznaczaja-i-kiedy-udac-sie-do-lekarza/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 10, 2014 U mnie brązowy śluz pojawił się na kilka dni przed właściwą miesiączką, dostałam na to duphatson, kuracja trwała 3 miesiące, zaczynałam brać go w 16 dc i kończyłam 26 dc później dostawałam już normalny okres. Jeśli chodzi o żółty śluz o nieprzyjemnym zapachu to może to świadczyć o infekcji bakteryjnej, przydałoby się abyś zrobiła posiew z pochwy wtedy będziesz miała pewność. Przyczyną jest najczęściej zaburzona równowaga mikrobiologiczna, po leczeniu warto zrobić sobie kurację probiotykiem np. dopochwowym lactovaginal, który uzupełni mikroflorę i zapobiegnie nawrotom choroby. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gostkowa Napisano Marzec 10, 2014 A ja mam od miesiąca co kilka dni brązowe plamy na majtkach okresu zero nic nie boli co to może być. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xzaniepokojona 0 Napisano Marzec 10, 2014 Dziś z kolei zaobserwowałam nasilenie się żółtego śluzu, oraz ból w już nie w okolicach jajników, lecz jakby na ściankach pochwy, a okresu jak nie było, tak nie ma. Spóźnia się już 7 dni, choć trudno to oszacować ze względu na ostatnie zaburzenia cyklu... Domyślam się, że wizyta u lekarza jest nieunikniona? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 10, 2014 Lepiej pójdź ja też miałam taki śluz i okazało się, że mam nadżerke dostałam na to tabletki dopochwowe i żółty śluz zniknoł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach