Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Xzaniepokojona

Brązowy śluz

Polecane posty

Witam. Od około 2-3 miesięcy z mojej pochwy wydobywa się żółty śluz o nieprzyjemnym zapachu. Mój cykl w tym czasie stał się nieregularny. Zaczęły się również pojawiać bóle w okolicach jajników. Dziś pojawiły się objawy zwiastujące nadejście okresu - bóle jajników oraz obolałe, nabrzmiałe piersi, jednak zamiast krwawienia pojawił się brązowy śluz o bardzo intensywnym i nieprzyjemnym zapac*****estem zaniepokojona tymi objawami. Co to może oznaczać? Dodam, że w trakcie ostatnich kilku miesięcy uprawiałam w miarę często seks. Proszę o poważne odpowiedzi.

Gość gość
żółty sluz o nieprzyjemnym zapachu to infekcja, z którą powinnaś natychmiast isć do lekarza, brązowy oznacza spadek progesteronyu i jest normalny przed ,miesiączką

Gość gość
brązowy śluz oznacza nie tyle spadek progesteronu co jego niski poziom w fazie lutealnej albo niedomaganie ciałka żółtego. Proponuję zbadać się pod kątem infekcji i progesteron w drugiej fazie.

Gość gość
owszem, brązowy śluz oznacza spadek progesteronu tuz przed miesiączką- przy cyklach 28- dniowych progesteron wzrasta od owulacji do około 22 dc, a potem właśnie spada i pojawia sie miesiączka

Gość gość
z tym, że oczywiście nie zawsze musi sie pojawiac tego rodzaju wydzielina i nie u każdej kobiety

Miałam podobny problem po porodzie. Brzydko pachnącą, żółtą wydzielinę z pochwy. U mnie pomógł Hydrovag. Globulki zawierające zarówno kwas mlekowy, który regeneruje, jak i kwas mlekowy i glikogen, które stabilizują pH. U mnie ten preparat sprawdził się w stu procentach, bo już po kilku globulkach wydzielina zniknęła. Zrób 7 dniową kurację Hydrovagiem a jeśli ci nie przejdzie, to idź do lekarza Tutaj jest świetny artykuł na temat upławów http://kobiecosc.info/poznaj-swoje-cialo/infekcje-intymne/problem-uplawy-co-oznaczaja-i-kiedy-udac-sie-do-lekarza/

Gość gość
U mnie brązowy śluz pojawił się na kilka dni przed właściwą miesiączką, dostałam na to duphatson, kuracja trwała 3 miesiące, zaczynałam brać go w 16 dc i kończyłam 26 dc później dostawałam już normalny okres. Jeśli chodzi o żółty śluz o nieprzyjemnym zapachu to może to świadczyć o infekcji bakteryjnej, przydałoby się abyś zrobiła posiew z pochwy wtedy będziesz miała pewność. Przyczyną jest najczęściej zaburzona równowaga mikrobiologiczna, po leczeniu warto zrobić sobie kurację probiotykiem np. dopochwowym lactovaginal, który uzupełni mikroflorę i zapobiegnie nawrotom choroby.

Gość gostkowa
A ja mam od miesiąca co kilka dni brązowe plamy na majtkach okresu zero nic nie boli co to może być.

Dziś z kolei zaobserwowałam nasilenie się żółtego śluzu, oraz ból w już nie w okolicach jajników, lecz jakby na ściankach pochwy, a okresu jak nie było, tak nie ma. Spóźnia się już 7 dni, choć trudno to oszacować ze względu na ostatnie zaburzenia cyklu... Domyślam się, że wizyta u lekarza jest nieunikniona?

Gość gość
Lepiej pójdź ja też miałam taki śluz i okazało się, że mam nadżerke dostałam na to tabletki dopochwowe i żółty śluz zniknoł.