Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tak sie oburzacie,ze zbyt duze dzieci pija z butli

Polecane posty

Gość gość

A wczoraj sluchalam ciekawej wypowiedzi ekspertow, psychologa,stomatologa,ortodonty. i co sie okazalo w sieci kraza"mity", interneauci jak zwykle wszystko parafrazuja,wyolbrzymiaja problem i popadaja w skrajnosci w skrajnosc! Owszem bledem jest karmienie kilkulatka 3-4 latka wylacznie butelka i gdy wylacznie pije z butli. Ale litosci! Jak wypije raz dziennie np.na kolacje,albo rano na sniadania,albo nawet te 2 razy butle mleka,przez 5 min to krzywda sie mu nie stanie! Na pewno nie dla zebow,a ze strony psychicznej,jezeli ono tego potrzebuje,no.w ten sposob wieczorem sie wycisza to jeszcze przynosi korzysci. A dzis matki zabieraja butelke wczesnie,bo nie wolno. A jezeli dziecko caly dzien pije ladnie plyny z kubka to ta.chwila z butelka moze byc.wiecej szkody przyniesie ssanie cukierka albo orzez caly dzien smoka. I nie mowimy tu o skrajnosci,gdy dziecko caly czas chodzi z butla! Chodzi o jeden/dwa szybkie posilki.

Gość gość
Swojej córce definitywnie odstawiłam butelkę jak skończyła 2 latka a i tak słyszałam dziwne teksty mimo, że z butelki tylko piła mleko przed spaniem. W ciągu dnia normalnie z kubeczka i zawsze była bezsmoczkowa. Teraz ma 3 latka i miewa się dobrze :)

Gość gość
to poproszę o źródła i nazwiska ekspertów. Bo że ktoś tak powiedział, to nie znaczy że tak jest.

Gość gość
3-4 latki z butla czy smoczkiem? ochyda. Gdybys widziała te samo dziecko w tym wieku ssące pierś to by było straszne ale butla czy smoczek jest ok. Pomyślcie czasem to nie boli.

Gość gość
Moja córka ma 6 lat, codziennie rano i wieczorem wypija kaszę mannę z butli- 300 ml w ciągu 3 min. I w d***e mam opinie innych matek i reszty nawiedzonych. Rano mam 15 min żeby dziecko do przedszkola przygotować. Jest niejadkiem i gdyby nie kasza manna z butli rano zjadłaby co najwyżej pół suchej bułki.Jest najwyższa, najbardziej wysportowana, na przegląd zębów chodzimy co 3 miesiące- stan uzębienia idealny- stomatolodzy twierdzą że mleczaki ma w tak idealnym stanie że jeszcze długo je będzie miała. Zgryz ma idealny. Tak więc wasze teksty typu- to ohydne, obrzydliwe mam w D***E.

Gość gość
gość 3-4 latki z butla czy smoczkiem? ochyda. Gdybys widziała te samo dziecko w tym wieku ssące pierś to by było straszne ale butla czy smoczek jest ok. Pomyślcie czasem to nie boli. ----- OHYDA teraz ja cię poprawiam? Niby dlaczego smoczek jest ok, bo jest sztuczny? Połóż sobie wibrator na szafce i powiedz gościom, że jest ok, gorzej jakby twój mąż biegał z gołym penisem.