Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slubnaja

Witam..wielki quiz, który pomoże mi zdecydować..

Polecane posty

Gość slubnaja

..razem z narzeczonym mamy zamiar wziąć ślub, jednakże mamy dylemat co do miejsca organizacji wesela.. czy ma ono się odbyć w remizie czy w restauracji. Szczerze to mamy całkiem powierzchowne zdanie o tych dwóch miejscach, Remiza- kojarzy się z ogromem pracy, wieloma sprawami do załatwienia począwszy od stołów, jedzenia skończywszy na dekoracji. Jednak ponoć mimo takiego wysiłku wesele jest tańsze, może być dwudniowe bo jedzenie spokojnie zostanie na drugi dzień i nawet na późniejsze tygodnie, goście są bardziej rozluźnieni - nie ma niezadowolonych komentarzy typu: aa zrobili jednodniowe wesele zależało im tylko na pieniądzach.Restauracja - ponoć lepiej bo o nic się nie martwisz, wszystko przygotowują za Ciebie- dokupujesz jedynie w zależności od zasad panujących w lokalu.. ciasta, alkohol, organizujesz tort. Jednak ponoć wesele jest droższe a o zrobieniu drugiego dnia możemy zapomnieć. Z tym że napewno nie musimy się martwić o to, że ktoś nam ukradnie choćby alkohol który dosarczymy dzień wcześniej a słyszałam już nie raz o tym, że w remizie trzeba na to bardzo uważać. (też w zależności w jakim miejscu znajduje się remiza). Więc jest to dosyć problematyczne - chcę znać wasze zdanie na ten temat i czy dobrze to wszystko widzę? co wybrać REMIZĘ czy RESTAURACJĘ ???

Gość gość
My mamy ślub w remizie i jakoś nie mamy jakiegoś szukania kucharek czy coś bo ma ona już w sobie catering i jedynie wódkę przywozimy...niczym się to nie różni od restauracji

Gość gość
dom weselny- to jest taki mix tego i tego, atmosfera swobodna, a do Twoich obowiązków należy dowieźć alkohol i tort, przynajmniej my tak mamy

Gość slubnaja
aha a czy w takim bądź razie mimo iż są kucharki to czy one robią listę zakupów a Wy macie załatwić składniki czy one to robią? I czy mają swoje kelnerki?:)

Gość gość
Nie my mamy tak jak się idzie do restauracji. Dajemy tylko menu uzgadniamy z kucharką i one już się wszystkim zajmują. Kelnerki też mają swoje, wydaje mi się że to o czym piszesz już dawno tego nie ma. Chyba że może jeszcze gdzieś. Ale to już jest bardzo nie praktyczne. Chyba że może można się ugadać żeby samemu sobie załatwić kucharki i zakupy itp

Gość slubnaja
hm.. właśnie nie wiem już jak to jest z tą remizą bo różni ludzie różnie mówią :P cięzko jest się zdecydować zwlaszcza jak posiadam takie informacje jaki widzicie wyżej. Remiza kojarzy mi się z dwoma dniami i ,dużym wkładem" a restauracja z jednym dniem i ,,lżejszym prawie znikomym wysiłkiem. Czyli jest dylemat miedzy zorganizowaniem wesela na jeden dzień a zorganizowaniem dwudniowego.. nie wiem czy mój strach przed remizą jest uzasadniony

Gość gość
Musicie pochodzić troszkę i popytać bo w różnych miejscach różnie bywa. do jednej restauracji pójdziesz i powiedzą ci całkiem coś innego niż w drugiej. Z remizami pewnie jest tak samo

Gość slubnaja
a wolelibyście w restauracji czy w remizie?

Gość slubnaja
a wolelibyście w restauracji czy w remizie?

Gość gość
Mi było wszystko jedno i w remizie mamy :) jest w tamtym roku odremontowana ma klime i nie różni się jakościowo od restauracji bynajmniej nie jest gorsza :)

Gość slubnaja
hm.. wiecie bo razem z narzeczonym mieszkamy za granicą, slub bylby w Polsce i jakby to byla prawda co do remizy ze tyle roboty jest to tak nie za bardzo zostawiać wszystko na głowie rodziny zwłaszcza że to pierwsze wesele i sami nie wiedzą zabardzo co i jak - szczerze to mają takie same informacje jak i ja na temat remizy hehe:)

Gość gość
może w waszym rejonie są poprostu takie remizy bez cateringu. To odpowiedź już masz

Gość slubnaja
racja.. trzeba po prostu pojeździć popytać :P dzięki ludziska :))))