Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiecy problem

Polecane posty

Gość gość

Witam od jakis trzech dni mam bardzo nieprzyjemny problem odczuwam pieczenie i swedzenie pochwy jest to bardzo uciazliwe oczywiscie pojde do lekarza ale wizyte mam dopiero za 10 dni czy ktoras z was miala podobny problem i moglaby mi cos polecic zeby przetrwac jakos te 10 dni? pozdrawiam

Dobrze, że umówiłaś się do ginekologa, bo może się okazać,że jest to jakaś infekcja bakteryjna lub grzybicza i będziesz musiała porobić badania i zastosować leki na receptę. Czekając na wizytę możesz stosować Clotrimazol (dwa razy dziennie) i Lactovaginal (globulka na noc przez 7 dni). U mnie ten zestaw zawsze pomaga gdy coś zaczyna mnie swędzieć. Clotrimazol złagodzi świąd a Lactovaginal odbuduje mikroflorę pochwy. Tutaj masz ciekawy artykuł http://kobiecosc.info/poznaj-swoje-cialo/infekcje-intymne/swedzenie-pieczenie-bol-czy-to-grzybica/

Gość netti29
do czasu wizyty kup sobie jakiś środek bez recepty, np. provag żel do smarowania, powinien uśmierzyć świąd, delikatny żel do mycia, bawełniana bielizna, do lekarza idź koniecznie