Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wrazliwy brzuch po cc

Polecane posty

Gość gość

jestem prawie 4 miesiace po cesarce i mam bardzo wrażliwa skore na brzuchu, nie mogę nosić dzinsów- bo sztywny pasek mnie uwiera, czy wy tez mialyscie ten problem po ciąży? czy to tylko tak po cesarce czy SN tez tak jest??

Gość gość
Po cesarce, a wszystko przez rane i to ze przeciete zostaly nerwy. Ja jestem ttzy miesiace po cc i nadal nie czuje tak trzech centymetrow powyzej blizny, a gdziesdo pepka mam obszar nadwrazliwy.podobno pol roku do roku i wszystko wroci do normy

Gość gość
aha dziekuje, uspokoilaś mnie troszkę

Gość gość
ja nie miałam tak wrażliwego brzucha po ok 3 tyg mogłam ubrać jeansy, nie zbyt ciasne ale mogłam.

Gość gość
nieraz jest niewrażliwość, nieraz nadwrażliwość po cc. Niewrażliwość może być trwała, nadwrażliwość powinna ustąpić

Gość gość
Ciesz sie masz nadwrazliwosc,bo ja w tym miejscu to nic nie czuje jakbym miala obcy brzuch.

Gość gość
gosciu powyżej to wspólczuje, ja najgorzej mam jak biorę prysznic, nie mogę na brzuch skierować strumienia bo strasznie boli, już spodnie nie taki problem bo te z wyzszym stanem mogę spokojnie zalożyc no i piling brzucha odpada bo tez boli skóra :(

Gość gość
niestety sporo kobiet ma całkowitą niewrażliwośc po CC, nieodwracalną, zniszczone unerwienie mięśni już nie regeneruje. Szkoda że kobiety wybierające cc na życzenie o tym nie wiedzą :(

Gość gość
ja nie mialam cc na zyczenie, ratowano moje dziecko bo pojawily sie komplikacj****ardzo chcialam rodzić naturalnie caly czas mialam nadzieje ze tak urodze, ale los chciał inaczej

Gość gość
Gościu, gro kobiet ma cc ze wskazan medycznych, oslbiscie nie znam zadnej ktora mialaby cc na zyczenie- ja osobiscie mialam nagle cc, po 12 godzinach porodu sn.musieli ratowac dziecko i dla mnie nic nie bylo wtedy wazniejsze niz dobro i zdrowie mojego szkraba

Gość gość
niestety los decyduje nieraz za nas :( Moja koleżanka ma całkowicie niewrażliwy brzuch ze zniesieniem wszystkich brzusznych odruchów. Może wylać sobie wrzątek i nawet nie poczuje

Gość gość
Ja mam to samo, brzuch kompletnie niewrażliwy.

Gość gość
ja miałam cc na życzenie, specjalnie pojechałam do Niemiec rodzić, tam jest na żądanie :) Wspominam bardzo miło. Pomimo, iż brzuch mam niewrażliwy ( 9 miesiąc ) nie żałuję :)

Gość gość
jeszcze trochę brzuch będzie wrażliwy-do około 6 mca,potem wrażliwość zmaleje,potem ew na tzw złą pogodę poboli a potem juz wcale ;) przeciętych zostało wiele nerwów więc stąd wrażliwość ja obecnie już tam niczego nie czuję,