Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariolcia98767

LASER FRAKCYJNY A KWAS MIGDAŁOWY 50.PYTANIE

Polecane posty

Gość mariolcia98767

A mianowicie jestem po 2 zabiegu laserem frakcyjnym ablacyjnym .2 zabieg był wykonany juz po miesiącu. Czy mogę stosowac kwas migdałowy jeżeli skóra jest juz ładnie zagojona?? mysle ze to nie zaszkodzi ale warto się upewnic.

Moim skromnym zdaniem raczej nie, ponieważ skóra została już dwukrotnie potraktowana laserem kolejna próba złuszczania (pytanie jak kto robi kwas i jak intensywnie) może zaburzyć proces keratynizacji. Tzn. skóra chcąc bronić się przed czynnikami zewnętrznymi będzie pogrubiała warstwę rogową naskórka w celu ochrony jej wnętrza. Zamiast gładkiej skóry możesz mieć skorupę. Chociaż w sumie to zależy - ponieważ skoro po miesiącu wykonano już drugi zabieg to może ustawienia lasera były bardzo "lajtowe". Jeżeli chcesz coś zrobić z cerą to możesz ewentualnie zastosować:- mezoterapię igłową,- Dermapena,- elektroporację lub mezoterapię bezigłową,- dobry silnie nawilżający zabieg na twarz.Ważny jest również kosmetyk do pielęgnacji domowej, najlepiej z witaminą C i E.Oczywiście to jest moje skromne zdanie. Najlepiej skonsultuj wszystko z lekarzem prowadzącym.

Gość gość
Sandrine chciałam Ci podziękować za poradę w sprawie operacji nosa w Poznaniu. Jestem po i bardzo ale to bardzo zadowolona.