Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sawka00

przedszkola 2014

Polecane posty

Gość sawka00

Hej, pierwszy raz zapisuję dziecko do przedszkola (Warszawa) i mam kilka pytań: 1) czy muszę złożyć zarówno wniosek o przyjęcie w rekrutacji on-line jak i potem zanieść go do placówki pierwszego wyboru? 2) czy muszę to zrobić jutro z samego rana czy raczej kolejność składania wniosków nie ma znaczenia (brat mi opowiadał o całonocnym staniu w kolejkach przed przedszkolami, ale to już kilka lat temu było)? 3) o co chodzi z tymi zaświadczeniami o tym że oboje rodziców pracuje? Ja jestem teraz na macierzyńskim a jak córka we wrześniu by poszła do przedszkola to będę na wychowawczym (na młodsze dziecko). Z kolei mąż teraz był/jest niepracujący, ale już ma zarejestrowaną w urzędzie swoją firmę z którą oficjalnie rusza od kwietnia (a dokumenty do przedszkola się składa do 26 marca), więc jakie mamy złożyć dokumenty? Ja to pewnie z pracy coś dostanę, a mąż co ma dać skoro dopiero otwiera swoją działalność gospodarczą? 4) czy ma jakieś znaczenie, że jako przedszkole pierwszego wyboru zaznaczę to z oddziałami integracyjnymi? Jest ono najbliżej mnie, ale dziecko mam zdrowe. Tam przyjmują wszystkie dzieci czy tylko niepełnosprawne, na diecie itp.?

Gość sawka00
nikt nie wie...?

Gość gość
1. musisz zadzownic do konkretnego przedszkola i sie zapytac. 2.to zalezy od przedszkola- u mnie nie ma znaczenia kolejnosc zgloszen. 3.jestes na macierzysnkim wiec normalnie jestes zatrudniona. jesli chodzi o meza to ma firme. wsytaczy ze da zaswiadczenie o prowadzeniu firmy. 4.integracyjne czyli rozne dzieci- majace male problemy zdrowotne, alergie pokarmowe.

Gość sawka00
Dzięki, najbardziej mnie zastanawiała ta sprawa z mężem, bo tydzień temu złożył dopiero dokumenty, że chce założyć firmę ale od kwietnia dopiero tą działalnść rozpocznie.

Gość gość
Witam, ma ktoś już wniosek do przedszkola? Bo ja właśnie przyniosłam do domu, a tam pytanie o mieszkanie: liczba izb:D z tymi izbami to o pokoje tylko chodzi czy o wszystkie pomieszczenia? I w rubryce "Matka dziecka pracuje w ..." mam wpisać, że nie pracuję czy po prostu powstawiać kreski? Z góry dzięki za pomoc:)