Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jenyy_y

Jak to w końcu jest z tą kawą

Polecane posty

Gość Jenyy_y

Nie ukrywam, że kawę uwielbiam (a i potrzbuję do normalnego funkcjonowania), piję 2-3 kubki dziennie (o różnej pojemności). W internecie jest pełno sprzecznych informacji, dlatego zapytam tutaj:) Jak jest z piciem kawy na czczo? W jednym artykule sugerują, że wypicie filiżanki kawy (czarnej, bez cukru i mleka) na 30 min przed śniadaniem (jak i innymi posiłkami) wspomaga "proces odchudzania". Po prostu po kawie zjemy mniejszą ilość niż normalnie. Ok, ale jak to wpływa na nasz organizm od strony zdrowotnej, a nie chęci zgubieni paru kg? W innym artykule polecają picie kawy, ale koniecznie z mlekiem, z uwagi właśnie na nasze narządy wewnętrzne, jelita itp. Niby, że przy piciu kawy bez żadnych dodatków pokarm, który później spożywamy odkłada się w jelitach. Na poszczególnych dietach kawa w ogóle jest zakazana, wg niektórych powoduje np.cellulit itp... Nie potrafię przywołać artykułów, na które się powołuję, bo temat jest wynikiem dłuższych obserwacji. Opisane krótkie przykłady nie są jedynymi, ale jakos najbardziej utkwiły mi w pamięci. Może ktoś ma jakieś własne spostrzeżenia?? Ja stoję na rozdrożu i chętnie dowiem się co inni o tym sądzą:)

Gość gość
Cały czas na tą kawę z mlekiem lub bez mleka czekam :)

Gość zuzzzka1
ja tez sie nad tym zastanawiam , ja pije raczej na czczo i bez mleka rozpuszczalna jacobs kroning

Gość gość
nie znam jakichś bardzo naukowych racji za czy przeciw ale pewne jest,że kofeina drażni błonę śluzową żołądka więc na czczo pita może się przyczyniać do pojawienia się np nadkwasoty a w dalszej konsekwencji do wrzodów.

na czczo powinnaś wypić szklankę wody z cytryną kawa jest używką którą powinnismy pic okazjonalnie.

Gość gość
dziekuje, :) ida masz racje

Gość gość
trzeba sie odzwyczaic ; dzieki