Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moge wyjsc z dzieckiem na podworko

Polecane posty

Gość gość

hej pytanie jak w temacie a dotyczy mojej rocznej córci od piatku ma katarek a z niedzieli na poniedzialek w nocy miała goraczke ponad 38 stopni po podaniu czopkow paracetamol a nastpenie w dniu wczorajszym ibum w syropie goraczka ustała czy moge dzis z nia wyjsc na podwórko jest b. ciepło nie ma wiatru czy wy chodzicie na spacery z dzieckiem gdy ma katar czy trzymacie je raczej w domu jak córka miała ok 2-3 mies miała katar wówczas dr kazała abysmy chodzi spacerowaly bo na podwórku jest bardziej wilgotne powietrze lepiej dziecku sie oddycha itp.. i faktycznie na spacerach było lepiej wiec sadziłam ze jak tak małemu dziecku tak robiłam to rocznemu nic nie bedzie ale kolezanki radza abym z 2 ni potrzymała je jeszcze w domu

Gość gość
ja bym wyszla:)

Gość gość
Moj lekarz zawsze mowi że jak goraczka ustapi to trzeba zostac jeden dzień w domu i w kolejnym mozna wyjsc. Na katra dobre sa spacery bo nosek sie lepiej oczyszcza i latwiej dziecku oddychac.

Gość gość
38 stopni to nie goraczka a dp stan podgoraczkowy ja nawet mojej córce wtety nie pojaje jeszcze lekarstw niech organizm sam zwalcza. Dopiero jak temp podchodzi pod 39 to wtedy podaje lekarstwa. Jak mała ma katar i kaszel to wychodze normalnie na podworko,zostaje w domu tylko jak gorczka przewyższa 39 a było tak tylko raz po szczepieniu-córka ma rok. A wieć ja na Twoim miejscu spokojnie bym wychodziła:-)

Gość gość
ja bym nie wyszła, dlaczego? u koleżanki w 1 dzień katar, raz pojawiła się gorączka, po 3 dni się okazało że angina u na był kaszel w niedziele bez gorączki, a w piątek wylądowaliśmy w szpitalu z zapaleniem płuc.

Gość gość
Zbijałaś temeraturę 38 stopni?? Po co? Teraz nie wiesz, czy coś się dzieje, czy nie.. A może to od zębów??

Gość gość
no walsnie powiedzcie boje sie goraczek moze patrze przez swoj stan zdrowia nie bede wnikac ale goraczka jest dla mnie bardzo grozna gdy córka ma 38 stopni odrazu podaje czopki potem po 8 godzinach syrop na goraczke boje sie ze podrosnie raz tak zrobiłam myslałam ze sama zwalczy gdy sie obudziłam w nocy dziecko miało 40, 3 st. lało mi sie przez rece, ciezko oddychało czułam sie winna ze doprowadziałam do tak wysokiej goraczki bo mogłam podac srodki przeciwgor. wczesniej

Gość gość
czasami trzeba zbijać nawet stan podgorączkowy kiedy dziecko ma skłonność do drgawek lub też skłonność do szybkiego narastania temp. ... ja bym wyszła na krótki spacer

Gość gość
MMojnu dziecku szybko rosnie goraczka. Nie wazne czy sa to zeby czy choroba zawsze konczy sie 40 stopniami. Dlatego jak widze ze ma 38 od razu oodaje nurofen. Nie ma co patrzec przez pryzmat innych. Ja za to jestem taka że nie wazne jak jestem chora to goraczki mam gora 37.8. Nigdy wiecej. Nawet jako dziecko czasami chodzilam chora i nikt tego nie widzial. Bo ja tylko troche kaslalam , ogolnie dobrze sie czulam a okazywało się że to zapalenie oskrzeli.

Gość gość
A ja najpierw dziecku robie zimne oklady i troche chlodniejsza niz zwykle kapiel, z reguly pomaga. Nie mam zamiaru dziecka faszerowac tymi medykamentami. To samo z syropami od lekarza-na infekcje drog oddechowych baran zapisal ostatnio 4 syropy-nie wykupilam recepty, dziecko wyleczylam domowymi, ziolowymi sposobami.

Gość gość
tzn. jakimi?

Gość gość
moj syn nawet jak mial zapalenie oskrzeli a byl wtedy malych bobasem to lekarz mi wrecz zalecal krotki spacer. tylko wiadomo, ubierz odpowiednio, nie przegrzej itd. ale to pewnie wiesz :)

Gość gość
Ja bym dmuchała na zimno i najpierw zlikwidowała bym katar zanim wyjdę na spacer. Polecam physiomer, używamy jak moja Kazia ma katarek. Dobrze dopasowany do noska malucha i ładnie się katarek wypłukuje.