Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

z czego piją wasze roczne dzieci?

Polecane posty

Gość gość

z jakich kubków? doidy? niekapek? butelka ze smoczkiem? a może kubek ze słomką? co polecacie?

Gość gość
z piersi i z kubka ze słomką

Gość gość
doidy mam w planie kupić. na razie kubek ze słomką avent, albo lovi 360 stopni.

Gość gość
u nas niekapek rzadzi

Gość gość
mleko z butli, a wode z kubka bez nakretki - nic innego mu nie pasuje.

Gość gość
zależy gdzie i zależy, co pije ;) Jeśli jestem poza domem to jak na razie biorę ze sobą napój w kubku "niekapku-tralalalala" z twardym ustnikiem. Jeśli jesteśmy w domu to różnie: z kubka z twardym ustnikiem, z tego kubka bez pokrywki, ze zwykłego kubka, z filiżanki. Różnie. Z tym, że jeśli dziecko sobie popija (herbata, woda itp.) to raczej bez ustnika, jeśli zaś raz dziennie pije porcję mleka, to wtedy z kubka z ustnikiem. _ Mam kubek ze słomką, ale jakiś badziwe totalny.. przecieka z każdej strony, zamykasz , słomka się zgina, otwierasz, rozlewa się po bokach, napój wydostaje się na zewnątrz. Chciałam oszczędzić i nie kupować aventa i dupa.. tak oszczędziłam, ze kubek poszedł w odstawkę. _ Butelki ze smoczkiem przestałam używać baaardzo szybko, potem dziecko piło w butelce treninowej MAMbaby czyli "smoczek" był taki z grubego silikonu, jak te miękkie ustniki w kubkach, szybciej napój przepływał itp. Tę butelkę odstawiliśmy jakoś w 9 miesiącu.

Gość gość
wtf "niekapku-tralalalala"

Gość gość
Z normalnej szklanki, kubka itp. Poza domem z butelki tzw gwinta. Nigdy nie uzywalismy smoczka, kubeczkow i niekapkow. Mam w domu 360 lovi ale służy do zabawy w odkrecanie itp.

Gość gość
Ze szklanki

Gość gość
z gwinta

Gość gość
z butli ze smoczkiem. nie chce z niczego innego

Gość gość
15:21 niekapek tralalala czyli taki niekapek, że kapie ;) nie wiem, jak można nazwać niekapkiem coś, z czego po odwróceniu, albo potrząsaniu normalnie płyn leci ;) czyli inaczej mówiąc niekapek tralalala.. to kubek z przykrywką z twardym ustnikiem. A leje się z niego normalnie..

Gość gość
Jak ma zjesc i napic sie konkretnie to z butli. A tak w ciagu dnia popija sobie z normalnego kubka.

Gość gość
zjeść z butli?? Ale co??? Roczne dziecko?? butelka??

Gość gość
a co to znaczy, że tylko butelka i nie chce z niczego innego?? Trzeba było nie czekać do 12 miesiąca tylko zabrać butelkę dużo wcześniej.. to by nie było takiego buntu, Jak zechce pić do podstawówki z butelki to będziesz tak podawała?

Gość gość
moj synek pije z wszystkiego poza butelka, z kubka, butelki z nakretka, kartonika ze slomka, niekapka, wszystko mu jedno

Gość gość
A co w tym dziwnego? Je mleko zageszczone kleikiem. Roczne dziecko to male dziecko. Pewnie ze swietnie sobie radzi z gryzieniem,je wszystko tak jak my. Ale mleko zageszczane pije z butli. Nie widze w tym nic dziwnego. Nie znam nawet zadnego trzylatka ktory pilby mleko z kubka tylko z butli. Inne plyny owszem z kubkow, szklanek. A mleko akurat z butli.

Gość gość
A co zlego jest w wypiciu mlekabz butelki u tak malego dziecka? Przyjdzie pora i wypije ze szklanki. Te wszystkie niekapki,lovi itp to wyludzanie kasy,bo nauki picia ze szklanki to to nie uczy. Dziecko moze pic z butelki a jednoczesnie byc uczone picia z normalnego kubka. Hopla macie na punkcie odbutelkowywania. W tym wieku cc dziecko spozywa gora dwa posilki z butelki wiec mu sie nic nie stanie.

Gość gość
z gwinta

Gość gość
Z butelki.

Gość gość
Z butelki ze smoczkiem pił mleko, a wodę, herbatę czy sok- z bidonu ze słomką.

Gość gość
mój miał zwykłe kubki i np butelki z "dziubkiem" do roku od ok 9mca piłz niekapka z nuka bo mu spasował ustnik

Gość gość
a mój pije też z butelki i mleko i wodę. A dodatkowo albo na stojąco albo na leżąco. Na siedząco nie umie. Bardzo często jak mu daję butlę to kładzie się i pije. Jak przyjdzie czas to się nauczy pić normalnie.

Gość gość
Syn ma 10ms. Z doidy pije sam od 5m-ca. Teraz też, ale bywa że ciągnie już z "normalnych" kubków. Tyle że normalnego sam sobie nie potrafi trzymać. Moze wina wagi, a moze uchwytu.

Gość gość
Woda i soki z kubka niekapka z silikonowym dziubkiem z canpolu. Mleko z butelki.

Gość gość
no patrzcie 99% dzieci powyżej roku pije z butelki a wam przeszkadza karmienie piersią, nie wiecie czym jest butelka? Tylko gorszym substytutem piersi.

Gość gość
wiecie czym jest butelka? Tylko gorszym substytutem piersi. Powiedziała co wiedziała... Nawiedzenie górą:D

Gość gość
poczytaj sobie tematy w których mamy piszą, że karmią dzieci powyżej roku i zrozumiesz o czym jest post wyżej.

Gość gość
Mi nie przeszkadza,ze moj roczniak pije z butelki. Jakbym kp to by mi nie przeszkadzalo ze pije z piersi,jak i nie przeszkadza ze inni kp powyzej roku. I nie uwazam butelki za substyt piersi.

Gość gość
Slowa psychologa nt.picia z butelki:" Picie ciepłego mleka z butelki wieczorem jest dla dziecka czymś więcej niż zaspokajaniem głodu - jest pewnym rytuałem, które go wycisza i uspokaja. Nie robiłabym problemu z faktu, że 3 czy 4 letnie dziecko wypija sobie w ten sposób butelkę płynu. Przecież i tak kiedyś z tego wyrośnie :) Nadejdzie moment, gdy zrozumie, że jest już na to za duży i wtedy będzie gotowy, by rozstać się z butelką. Ty, jako matka, sama najlepiej wyczujesz ten moment i wtedy pomóż mu zakończyć ten etap :) Okazją do rozstania z butelką mogą być urodziny lub na przykład oczekiwane z radością przejście do starszaków. Można wtedy wytłumaczyć dziecku, że jest już "duży", a butelka ze smoczkiem jest dla malutkich dzieci. Można też dziecku podarować jakiś ładny kubek z ulubioną, bajkową postacią, wtedy jest szansa, że chętnie spróbuje. Żaden stomatolog czy ortodonta nie będzie robił problemu z faktu, że dziecko wypija sobie raz dziennie mleko z butelki przez kilka minut. Więcej złego robią cukierki, landryny i tego typu wynalazki, które dziecko rozgryza lub ssie długo, a jest to de facto sam cukier z dodatkiem chemicznych barwników. Co do napojów ze smoczkiem - gdyby dziecko kilkuletnie piło wyłącznie w taki sposób, trzymało długo w buzi (jako uspokajacz) no to wtedy byłby to problem. Natomiast raz czy dwa razy dziennie machnięcie butelki nie grozi żadnymi przykrymi następstwami i myślę, że nie warto robić z tego problemu."