Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wynik beta HCG

Polecane posty

Gość gość

Witam! Mam problem z interpretacją wyniku HCG. Mój wynik to 39,96 ml/U Czy jest to wczesna ciąża? Z góry dziękuję za odpowiedz! Opis wyników: kobiety (przed menopauzą, nie będące w ciąży): =< 1 mIU/ml kobiety (po menopauzie) : =< 7 mIU/ml Kobiety w ciąży: 3 tydz: 5,8 – 71,2 mIU/ml 4 tydz: 9,5 – 750 5 tydz: 217 – 7138 6 tydz: 158 – 31795 7 tydz: 3697 – 163563 8 tydz: 32065 – 149571 9 tydz: 63803 – 151410 10 tydz: 46509 – 186977 12 tydz: 27832 – 210612 14 tydz: 13950 – 62530 15 tydz: 12039 – 70971 16 tydz: 9040 – 56451 17 tydz: 8175 – 55868 18 tydz: 8099 - 58176

Gość gość
Chciałam jeszcze dodać, że test ciążowy wyszedł pozytywny.

Gość gość
Chciałam jeszcze dodać, że test ciążowy wyszedł pozytywny.

Gość gość
Zrob bete za 2 dni i zobacz czy beta przyrasta ale skoro test ciazowy pozytywny o chyba ok, gratuluje!;)

Gość gość
wynik wskazuje na ciążę, powtórz za 2 dni i zobacz czy jest przyrost

Gość gość
ja pier niebawem ktos zalozy temat po usg w ktorym zobaczy dziecko i zapyta czy to ciaza-tepaki

Gość gość
Witam mam taki problem może któraś z Was mi poradzi na początku grudnia dokładnie 9 zrobiłam sobie test wyszedł taki sobie niby były 2 kreski ale ta druga niewyrazne 11 grudnia wizyta u lekarza po badaniu stwierdził ciaza z ostatniej miesiączki a musze dodać że mam nieregularne 5-6 tydzień i ze mam przyjść za miesiąc. W poprzedni czwartek wizyta po badaniu wszystko ok i usg i się zaczęło lekarz powiedział ze jeśli to jak wychodzi z miesiaczki 10 tydzień to ciaza się nie rozwija usg wskazuje na 5-6 tydzien ciąży do tego w karcie napisał w jamie macicy stwierdzono obecność pęcherzyka ciążowe go prawidłowy pecherzyk żółtko oraz echo zarodka zlecil badania hcg zrobiłam w piątek wynik ponad 6000 jutro musze zrobić następne dla porównania strasznie się boje i mam nadzieje ze wszystko będzie ok. Proszę o odpowiedź z góry dziekuje

Gość gość
Jeżeli beta ci przyrośnie to znaczy że się rozwija. Ale uważaj! Mi w 10 tygodniu jedna konowałka tez powiedziała że widzi tylko pęcherzyk, że ciąża się nie rozwija i dała skierowanie na łyżeczkowanie. Coś mnie tknęło, poszłam prywatnie, do lekarza z najlepszym USG w mieście i zobaczyłam dzieciaczka fikającego rączkami i nóżkami. Za niecałe 2 miesiące ten nierozwijający się pusty pęcherzyk będzie po drugiej stronie brzuszka. Cokolwiek wyniknie - sprawdź diagnozę gdzie indziej.

Gość gość
sama widzisz ze wczesna ciaza

Gość gość
Bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Gość gość
Mi w 7 tygodniu z usg wyszło że to 4/5 tydzień lub ciąża się wtedy zatrzymała, przestała rozwijać. Też miałam kontrolne bhcg (przyrastało prawidłowo) po dwóch tygodniach na usg było dziecko takie jak w 9 tygodniu być powinno, ale co się martwiłam to moje. Postaraj się nie denerwować i j.w. gdyby wyszło źle, nie spiesz się sprawdź jeszcze gdzie indziej.

Gość gość
Dzisiaj powtórzyłam badanie niestety spada 4816 lekarka przez tel. Powiedziała ze nie idzie w dobrym kierunku jutro idę znowu na badania w innym laboratorium tym bardziej ze nic się nie dzieje żadnych boli, plamien, piersi jak bolały tak bolą. W środę mam wizytę u gin z tymi wynikami i pewnie zrobi mi usg mam nadzieje ze w laboratorium coś poszło nie tak a dzidzia ma się ok. Straszne to wszystko. Dziękuję i pozdrawiam.