Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idiotaniesamowity

pierwszy stosunek przed miesiaczką

Polecane posty

Gość idiotaniesamowity

06.03 to dzień w którym oboje stracilismy dziewictwo. Cykl u mojej dziewczyny trwa 24 dni a dzisiaj jest 25 dzien i mowie ze nie czuje aby miala dostac okres. Bardzo sie stresujemy gdyż zrobilismy to bez zabezpieczenia tyle ze nie doszedlem w niej. Okres miala dostac 10.03 a wiec czy mamy sie bac ze bedzie dziecko? Prosze o pomoc! Jesli nie wszystko dokładnie opisalem bardzo prosze o pytania. Dodam jeszcze ze po stosunku wlozyla tampona bo krwawila i powiedziala ze gdy go wyjela wylal sie z niej sluz. Wiem ze to krew po blonie dziewiczej, tylko ze pochwa boli ją nadal a następnego dnia po stosunku miala problem nawet z chodzeniem! Dodatkowo pochwa jakby rozerwala sie jej i mowila ze wyglada to jak rana otwarta.. prosze powiedzcie czy mamy czekac czy czas zacząć się bac?

Gość punaa
Z tego co piszesz miesiączka spóźnia się jej 2 dzień, to żadne spóźnienie. Po drugie trzeba było się zabezpieczyć, a nie teraz się stresujecie. Po trzecie to pierwszy stosunek, mnie osobiście po pierwszych kilku razach wszystko bolało. Czekać na okres :P i niech się dziewczyna nie stresuje bo to jeszcze bardziej opóźni. Apeluje do Was, zabezpieczajcie się następnym razem.

Gość martucha020290
a jak obliczyliście długość cyklu? i kiedy miała ostatnią miesiączkę?

i kolejni mądrzy... jasne - bzykajcie się bez zabezpieczeń a potem panikujcie po forach - seks jest dla dojrzałych ludzi!

być może mieliście szczęście, ale stąd się właśnie biorą dzieci - to tak na przyszłość

Gość gość
Wiem, macie racje. Nie żałuję stosunku bo nikogo innego na jej miejsce bym nie chcial, tyle ze błędem bylo nie zabezpieczac sie. Nie prowadzila obserwacji na temat sluzu wiec nie mozemy na 100% stwierdzić czy bylo nieplodna ale jeśli przyjmiemy teorię książkową to nie powinno byc dziecka ani zadnych opóźnień. A jesli bylaby w ciąży to po jakim czasie moze pojawić sie pierwsza oznaka? Poprzedni okres zaczął sie jej 15.02. Dzisiaj jest juz 12.03 i stresuje sie coraz bardziej. Długość cyklu wyliczylismy z poprzednich 3 miesięcy, oczywiście to krotki okres czasu ale mowila ze zanim mnie poznala to nie obchodziło ją to.. mam nadzieję ze wszystko bedzie ok. Zrobimy test i wtedy sie wyluzuje lub ta druga fatalna opcja

Gość idiotaniesamowity
przepraszam w poprzednim poscie nie zmienilem nazwy co moze kogos zmylić. Moze byc tak ze okres jej sie rozregulowal? Ze wlasnie ten pierwszy raz mogl dac takie zmiany? Przeszukalem caly internet ale niczego tak naprawdę nie wiem bo jakie moge mieć pojęcie? O tym plynie z penisa dowiedzialem sie dopiero 2 dni po stosunku! Czego oni nas ucza w szkole.. na wdz mowili o budowie penisa ale to mniej wazne niz pozniejsza ciąża. Gdybym przed stosunkiem mial taka wiedze jak teraz? Nie doszloby do tego, uwierzcie.

Gość gość
Witaj z tego co udalo mi sie wywnioskowac z twoich postow to jestescie nastolatkami a dziewczyny w tym wieku moga nie miec regularnych cykli dlatego to ze miesiaczka jej sie spoznia wcale nie musi oznaczac ciazy. Skoro teraz juz jestes bardziej swiadomy ewentualnych konsekwencji to nastespnym razem nie zapominajcie o antykoncepcji. Miesiaczka moze jej sie spozniac przez stres ale jesli nie pojawi sie za kilka dni to powinna zrobic test ciazowy ale jeszcze nie teraz bo jest na to za wczesnie. A jesli chodzi o ta rane na pochwie to zalecam pojscie do ginekologa albo kupienie specjalnej masci w aptece.

Gość idiotaniesamowity
Tak jestesmy nastolatkami. Bardzo sie stresujemy ale humor jej dopisuje, wydaje mi sie ze z nia jest lepiej niz ze mna. Teraz kiedy okres spóźnia sie juz 3 dzien naprawdę jestem zestresowany.. Powiedziala ze od wczoraj ma taki dziwny brzuch jak lezy tylko nie umie określić tego. Niekiedy odchodze od zmysłów a stosunki miedzy nami delikatnie sie psuja. Czy jest szansa ze jest w ciąży? No powinny byc nieplodne i czesto sie tym pocieszam. Dobra glupie pytanie, wiem ze jest szansa. Nie znamy wczesniejszych cyklow ponieważ nie obserwowala tego. Obecnie na dloniach ma sucha skórę. Czy jest opcja ze jakies oznaki zaplodnienia pojawiły sie juz teraz? Uwazam ze nie ma szans tyle ze chciałbym zobaczyć co twierdza ludzie z większą wiedzą

Gość gość
U nastolatki - nie ma żadnych reguł, zresztą był seks bez zabezpieczenia - może być ciąża. Jeżeli miesiączka się nie pojawi, to 2 tygodnie po stosunku zróbcie test ciążowy.

Gość idiotaniesamowity
Tak, wiemy. Czy stres moze az w takim stopniu wpłynąć na miesiaczkę? A tak obiektywnie patrzac, z wlasnej opini jakie jest wasze zdanie? Bedzie bobas? Jakie szanse sa?

Gość idiotaniesamowity
Powiedziała mi dzisiaj ze boli ją brzuch, tak brzuch nie niżej. I dotykala go tak mocno i czuc bylo jakies zgrubienie. To za wcześnie na objaw ciąży prawda?

Gość gość
Na objawy napewno za wczesnie. Szansa jest ale raczej mala wiec nie stresuj sie tak tylko poczekajcie jeszcze kilka dni i zrobcie ten test.

Gość idiotaniesamowity
Dobrze, zrobimy. A jaki test najlepiej kupic? Są takie które mozna wykonać szybciej niz po 14 dniach? Jaka jest cena takiego testu? Wlasnie to ze istnieje taka szansa bardzo nas paraliżuje. I nurtuje nas fakt ze sperma nie znalazla sie w niej a jak podaje kalendarzyk miala dni nieplodne. Czy zapłodnienie w dni nieplodne jest możliwe i to bez wytrysku? Ginekolodzy w to watpia a wiec czy brak miesiaczki to konsekwencja pierwszego stosunku seksualnego a w jej i moim zyciu? To moze byc az tak wstrząs?

Gość gość
Najlepszy bedzie chyba plytkowy w aptece mozecie poprosic o taki ultra czuly on ma chyba 10mlU/ml czy jakos tak takie sa najbardziej wiarygodne. Sa takie ktore mozna wykonywac wczesniej ale nie polecam. Taki test kosztuje ok 10zl. Jesli na 100% byly to dni nieplodne i nie skonczyles w niej to nie ma mozliwosci by byla w ciazy oczywiscie jesli ma regularne cykle i jest na 100% pewna ze miala dni nieplodne. Moge cie pocieszyc ze ja juz dlugo wspolzyje w dni plodne i nieplodne ze swoim partnerem( oczywiscie nie konczy we mnie) i nigdy nie zaszlam w ciaze.

Gość gość
Aha i gdy wspolzylam ze swoim chlopakiem pierwszy raz to pozniej tez okres mi sie spoznial i to o tydzien a on tez tak panikowal jak ty nawet powiedzial mi ze juz nigdy tego wiecej nie zrobi ale to oczywiscie bylo w stresie i potem mu przeszlo jak sie wszystko wyjasnilo:)

Gość idiotaniesamowity
Czy Pani kiedys spoznial sie okres? I czy przezywala Pani az taki nerwy? Kurcze wiemy ze nie jestesmy ani pierwsi ani ostatni. Test wykonamy dopiero kiedy miną 2 tygodnie bo faktycznie moze on klamac. Mowila ze wewnątrz byla opuchnieta po stosunku moze temu okres sie nie pojawil? Czeka az sie zagoi.?. no takie mam wywody, prosze sie nie śmiać bo naprawdę jestem gowniarzem i nie znam sie na tym.. tak wiem skoro zdecydowałem sie na seks to...

Gość idiotaniesamowity
To w sumie świetnie informacje tyle ze nadal sie denerwuje bo nie mam pewnosci ze miesiaczka przyjdzie. Bardzo dziękuję, naprawdę

Gość gość
Tak napisalam ze za mi sie spoznial po pierwszym wspolzyciu i tez bylismy w nerwach choc chlopak bardziej. Powodow moze byc naprawde bardzo wielw a moze twoja dziewczyna ostatnio byla chora i przyjmowala jakies leki?

Gość gość
Chłopie uspokój się i nie przeżywaj tak. Nikt tu nie jest wróżką i nie powie Ci, czy Twoja dziewczyna jest w ciąży. Szanse są niewielkie - nawet jak by miała dni płodne a Ty skończyłbyś "w środku", szanse na zapłodnienie wynoszą ok 20-25%, i to przy stosunku w każdym czy niemal każdym dniu cyklu. Jak sam widzisz taki "incydent", w dniach przypuszczalnie niepłodnych i do tego bez finału w środku nie daje zbyt dużego prawdopodobieństwa ciąży. Podsumowując - czekajcie spokojnie na miesiączkę. A na przyszłość się zabezpieczajcie nawet w dni, które uważacie za niepłodne, jeśli masz tak fiksować. Tym bardziej, że u tak młodej dziewczyny cykle mogą być nieregularne.

Gość gość
To że boli ją brzuch może być objawem zbliżającej się miesiączki. Masturbowałeś się przed stosunkiem? Jeśli tak to możliwe, że w cewce moczowej zostało trochę spermy. Ryzyko jest, choć moim zdaniem niewielkie. Wątpię w to, że stres z tym związany mógłby aż tak opóźnić okres, musiałby być bardzo silny i długotrwały. Bo to cała spirala jest, stres podnosi poziom prolaktyny, ta z kolei blokuje owulację. W przypadku Twojej dziewczyny do owulacji pewnie już doszło, pytanie tylko kiedy.

Gość gość
Po ile macie lat?

Gość gość
Mowila ze wewnątrz byla opuchnieta po stosunku moze temu okres sie nie pojawil? Czeka az sie zagoi.? l Nie ma takiej możliwości. Za okres odpowiedzialny jest spadek poziomu progesteronu, jak spadnie to będzie okres. Widocznie jeszcze jest na zbyt wysokim poziomie. Chyba że nie spadnie, bo dojdzie w między czasie do zapłodnienia, ale to wątpliwe jest.

Gość gość
Po trzecie to pierwszy stosunek, mnie osobiście po pierwszych kilku razach wszystko bolało. x to ja nie wiem co wy w tych c****h mialyscie, albo jakkoles wpychal tego k****a,ze was tak przeoral, albo pewnie same nie bylyscie jeszcze gotowe, tylko zrobilyscie to, bo on chcial,albo inne juz to robily, to wamsie pipy porozrywaly, mnie jakos nic nie bolalo

Gość idiotaniesamowity
Mamy dopiero po 17 lat! To mnie przeraza jak moglismy byc tak nieodpwiedzialni.. stosunek odbylismy w czwartek a w piatek twierdziła ze w sobote powinna dostac okres. Masturbowalem sie dzien czy 2 wcześniej. No to pewnie ze bedziemy sie zabezpieczac! Teraz juz za pozno na niefiksowanie.. wracając do wróżki to chciałbym z nia pogadac.. Nie chorowała, nie przyjmowała lekow. Czy takie opznienia miesiaczki to powszechna sprawa w kobiecych kręgach?

Gość idiotaniesamowity
Dodam ze przed wlozeniem penisa do pochwy dokładnie go umylem. No to teraz zaczyna sie czas wielkiego wyczekiwania. No nam jeszcze nadzieje ze ból brzucha to wlasnie znak zbliżającej sie miesiaczki.

Gość gość
W jej wieku nieregularne miesiaczkowanie jest normalne i bardzo czesto sie zdarza takze naprawde "nie fiksujce":) i nastepnym razem zabezpieczcie sie.

Gość idiotaniesamowity
Czyli mam byc spokojny? Naprawde? Nie ma sie czym martwić?

Gość gość
Wiesz ja mysle ze nerwy tu i tak nic nie zdzialaja wiec nie ma co fiksowac chyba ze w ciagu tygodnia nie dostanie miesiaczki to wtedy mozna zaczac sie martwic a narazie zajmijcie sie nauka.

Gość idiotaniesamowity
Ale to bardzo trudne.. jesteśmy razem w klasie! Razem siedzimy w lawce, myslimy.. postaramy sie zrobic wszystko tak aby bylo dobrze! Dziękuję bardzo serdecznie. Nigdy nie przezywalem takiego stresu a moja dziewczyna juz odchodzi od zmysłów. Dzisiaj miala takie wahania nastroju, czy moze teraz inaczej odczuwac nadejście okresu? Czy to moze sie zmienic po pierwszym stosunku?