Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam strasznie suche, zniszczone włosy. Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od zawsze miałam w miarę długie włosy ale jakos tak w 2 gim ,,przestały rosnąć". Teraz mam 18 lat. Moje włosy są przesuszone, zniszczone, cienkie i przede wszystkim strasznie się kruszą i rozdwajają. Dwa tygodnie po obcięciu włosów już widać pierwsze rozdwojone końcówki. Nie używam prostownicy, lokówki ani nic takiego. Włosy suszą się same, nie używam suszarki. Rozczesuję ****ardzo delikatnie. Każde mycie kończy się nakładaniem odżywek.. Staram się dbać o moje włosy ale to nic nie daje. Zaczęłam stosować jedwab do włosów, olejek rycynowy.. nakładam maseczki ( teraz tą nową z Eveline(?) z kreatyną i w ogóle), używam delikatnego szamponu. Moje włosy poprawiły się tylko na kilka godzin i znów to samo.. siano. Może któraś z was miała ten sam problem?

Gość gość
Rozczesuję ****ardzo delikatnie * ... chyba nie zrobiłam odstępu.

Gość gość
Być może brakuje ci witamin i minerałów. Pij herbatkę z pokrzywy (jak się ją lekko posłodzi jest pyszniejsza niz zielona!;)). Suplementuj się witaminami z grupy B, cynkiem. Możesz tez spróbować suplementów nawilżających tych z serii hydro (ja mam z firmy Olimp i u mnie się sprawdziło). Do tego pobaw sie w olejowanie włosów. No i najważniejsze - odstaw silikony! Stosuj szampon i odzywkę bez silikonów, płucz włosy w letniej wodzie (nigdy gorącej), rozczesuj TYLKO po wyschnięciu, stosując przy tym odzywkę do rozczesywania. Zmień szczotkę na szeroki grzebień. Na noc zaplataj włosy w luźny warkocz. Przy myciu nie "czochraj" włosów, masuj delikatnie. O, i nie myj końcówek! tylko sam skalp - końcówki i tak się umyja przy spłukiwaniu.

Gość gość
jedz duzo wazyw owocow, maliny grejpfruty banany orzechy owsianke ! z o kosmetykow w dostpenych cenach polegam garniera maske do wlsow (ta serie pomaranczowa chyba sie nazywa goodbay damage) ale szampon kazdy byle nie z tej samej serii bo jak zastosujesz i to i to, to bedziesz miec ciezkie i tluste wlosy od silikonu, zaraz po wysuszneiu. MOzesz tez zaczac uzywac olejek arganowy (takie lepszy ja dalam za 20 ml okolo 20 zl) alepo ok 2tyg zrob przerwe w stosowaniu poniewaz dlugie stosowanie olejka paradoksalnie wysusza wlosy. Mała wskazowka: gdy naozysz maske na wlsoy nałóż na glowe czepek (kosmetyczny) albo owin wlosy folia spozywcza i posusz suszarka. Lepiej wchłona sie wtedy substancje odzywcze.

Gość gość
warzyw* zjadlam literke

Gość gość
Polecam szczotke tangle tizzer. Ja w nia nie wierzylam ale wlosy nnaprawdę sie poprawiają. Do tego olejek arganowy na włosy, na moje jjedwab nie dzialal. Zauważyłam tez ze od kiedy jem owsianke na sniadanie i zmienilam żywienie na zdrowsze to i wlosy lepiej wygladaja.

Gość gość
Hmm jeśli chodzi o witaminy to brałam je długi czas regularnie. Przestałam, ponieważ się skończyły a nie mogę ich w aptece dostać. Spróbuję kupić ten olejek arganowy, moze to cos da :) odżywiam się zdrowo..ale postaram się jeść owsiankę

Gość gość
Używaj kilku szamponów, lepiej żeby włosy nie przyzwyczajały się do jednego. Myj włosy wodą zbliżoną temperaturą do skóry głowy. Stosuj naturalne szampony i odżywki, np. Biokapu.