Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bieda w polsce

Polecane posty

Gość gość
Co za pierdoły! Sklepy typu alma przezywaja oblężenie :) Tak tłumy nocami koczują pod sklepami jak w czasie wyprzedaży w NY. W Polsce jest bieda bo jest wyzysk.

Gość gość
wszyscy decydenci kaza rodzic kilkanascioro, 20 lub 30 dzieci nawet w nedzy bo wedlug nich do wychowania dzieci nie trzeba kasy tylko powietrza a antykoncepcja jest nieoficjalnie zakazana i zwalczana -zwlaszcza w malych miejscowisciach

Gość gość
Do samolotu wsiądzie 300 osób a w Polsce jest ponad 30 mln. Ja tam do kenii sie nie wybieram, nie stac mnie nawet na Egipt.

Gość gość
tylko że taki samolot do kenii i egiptu lata 2 razy w tygodniu A w almie zawsze kolejki, to samo delimie. W biedronce ludzie kupuja też drogie produkty- sprowadzili ich sporo i nie leżą

Gość gość
Nie wiem jak jest bo ja uciekłam jeszcze za komuny i mam w dvpie wszystko. Do polski nie jeżdzę :o

Gość gość
" 20 lub 30 dzieci nawet w nedzy bo wedlug nich do wychowania dzieci nie trzeba kasy tylko powietrza a antykoncepcja jest nieoficjalnie zakazana i zwalczana -zwlaszcza w malych miejscowisciach" ZMIEŃ DILERA!

Gość gość
glownym powodem biedy jest wielodzietnosc i niskoplatna praca- pisalo z e w polsce jest ok 2 mln tzw biednych pracujacych -ktorzy nie moga wyzyc ze swojej pensji i musza dorabaic na czarno , na drugi etat lub korzystac z pomocy spolecznej

Gość gość
nawet jak malzonkowie gniezdza sie w 20 metrowej kawalerce to i tak maja rozkaz by se sprawiac dziecko co rok lub 2 - 20 dzieci na 20 metrach -to rozkaz

Gość gość
skoncz juz bredzic z tymi rozkazami bo to nudne.

Gość gość
jest ciemnota sredniowieczna

Gość gość
Podstawowym problemem jest nieumiejętne gospodarowanie. Połowa tych biedaków pali papierochy! Płacze że nie ma pieniędzy ale wozi się samochodem. Taka prawda. Wydajemy pieniądze na głupoty a na koniec miesiąca płacz...

Gość gość
Dokładnie, mnie może stać żeby kupić teraz samochód ale trzeba go jeszcze utrzymać. Przeglądy, naprawy, paliwo. To wszystko kosztuje. Dużo ludzi posiadających samochód obeszła by się bez niego. Zachciało się luksusów a przyszło żyć w nędzy. Gdzie tu sens, gdzie logika?

Gość gość
no wlasnie to paradoks - biedne dziecioroby maja kase na wodke papierosy a nie maja kasy na antykoncepcje-przeciez gumki sa najtansze a nawet na zarcie czy srodki czystosci

Gość gość
ale bełkot :(

Gość gość
Ale bredzicie. W dzisiejszych czasach samochód to nie luksus. Dojeżdzam codziennie do pracy 12 km w jedna strone. Bilety na autobusy kosztowałby mnie dużo więcej

Gość gość
generalnie ludzie sa biedni bo na rozkaz tzw autorytow maja stado dzieci i mysla ze sie wychowa je powietrzem

Gość gość
Ludzie, nie pitolcie, ze nie ma biedy, bo jest. Może większość z was jest z dużych miast, tu łatwiej o pracę i zarobki są wyższe, ale wyjedźcie gdzieś dalej, szczególnie na Wschód, to zobaczycie nawet nie biedę, ale nędzę. Na Mazurach są miejscowości, gdzie jest jeden sklep zaopatrzony jak za komuny. W kilka najtańszych, niezbędnych rzeczy. Gdybym tego nie widziała, to pewnie bym nie uwierzyła. Podejrzewam, że w Rzeszowskim czy Lubelskim jest podobnie. Ile wynosi średnia krajowa? Wcale nie tak dużo po odliczeniu składek i podatku. Jest sporo ludzi zarabiających jej wielokrotność, więc wyobraźcie sobie, ile ludzi musi zarabiać poniżej tej średniej. I jest to jeszcze płaca wyliczana tylko na podstawie większych firm. Małe firmy, gdzie płace są dużo niższe, nie sa brane pod uwagę, bo nie składają sprawozdań do gus. Przecież płaca minimalna nie pozwala na zakup czegokolwiek poza najtańszymi, niezbędnymi rzeczami.