Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

polecicie mi cos

Polecane posty

Gość gość

co w ciąży bralycie jakie witaminy? czy cos dodatkowo?

Gość gość
Oczywiście kwas foliowy, witaminer prenatal zawiera zestaw witamin, duphaston na podtrzymanie,

Gość gość
przez pierwszy trymestr wystarczy brac sam kwas foliowy, od drugiego trymestru zamieniasz go na jakiś gotowy zestaw witamin, a sam kwas juz odstawiasz, bo on znajduje się w tych zestawach. Ja biorę prenatal classic, ma bardzo dobry skład, jedynym minusem jest brak kwasów omega/dha które podobno wpłyuwaja na lepszy rozwój mózgu, kwasy takie możesz znaleźć min w pharmaton matruelle, ale wiąże się to z wyzszą ceną :)

Gość gość
ja też brałam witaminer prenatal, na początku oczywiście lekarka poleciła mi coś 5 razy droższego, ale skład podobny lub taki sam jak w tańszych witaminach

Gość gość
Od początku ciąży zażywałam pregne plus i provag, właściwie poleciła mi je siostra, która w ciąży również stosowała te dwa produkty, dobrze się po nich czuła, nie miała anemii czy problemów z układem moczowym, infekcje intymne również jej nie dokuczały. Jestem w 26 tygodniu ciąży i odpukać wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Gość gość
Ja przezzlam przez kilka rodzajow. Pierwszy trymestr tylko kwas foliowy, w drugim najpeirw ladee vit - rzygalam, potem prenaal classic - rzygalam i wreszcie femibion 2 - strzal w dziesiatke-zero pawia:-)

Ja prawię całą ciąże zażywam pregne plus, pregna DHA oraz trivagin. No i magnez.