Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o ludziach mieszkających w gettach, tj w ogrodzonych osiedlach ?

Polecane posty

Gość gość

To fenomen na skale europejską, nasze miasta przypominają bardziej przedmiescia w RPA czy Sao Paulo niz Europe. Masa badan, wszystkie pokazują ze ludzie mieszkający za siatką, z ochroniarzami są patologiczni, wiecej jest tam przemocy, narkomanii, zanikają więzi spoleczne, sasiedzi sie do siebie nie odzywają, na tych osiedlach jest wiecej przestępstw zwłaszcza właman i kradziezy niz w najgorszych dzielnicach Łodzi, Warszawy cz Krakowa. Co kieruje tymi ludzmi ? Fałszywe, złudne poczucie bezpieczenstwa ? Naprawde chcą życ jak Żydzi podczas wojny ? Troche to zalosne ogladac swiat zza ogrodzenia, jak w więzieniu i jeszcze za to placic :D

Gość gość
Chyba nie ma istotnej roznicy w przestepczosci miedzy jednym a drugim. daj link do tych badan chetnie poczytam

Gość gość
ja mysle, ze to idealny material na żywe bydło, zaczipować i niech robią na Panów tego swiata :classic_cool:

Gość gość
staszek - gdzie bogatsze? 90% to zwykle bloki, wystarczy popatrzec na auta stojące przed klatkami, zwykle dziadostwo Toyoty, Peżoty, Reno, Kia Zadnych BMW, Audi, Lexusów, Maybachów tam nie ma tylko plebs, który zadłuzyl sie po uszy na 20 lat we frankach i teraz musi zapieprzac od rana do wiecza bo ich z chałupy wywalą :D a co do tematu, g***o mnie tacy ludzie obchodza, normalny człowiek mieszka w DOMU a nie w bloku jak komuch i lewak

Gość gość
A ty masz płot wokół domu?

Gość gość
Te z 17, 12 Chciałaby wiocha do miasta ? To gumaki trza wytrzeć .

Gość gość
gość - nie mam, nie mieszkam w PL, tutaj gdzie jestem malo kto ma jakiekolwiek ogrodzenie

Gość gość
Nic nie mysle, ludzie jak ludzie tak samo jak mieszkania. Tak teraz buduja wiec ludzie kupuja i mieszkaja. Nie wiem czym tu sie podniecac.

Gość gość
podaj linka do tych badan proszę

Gość gość
nie utrzymuję kontaktów z takimi ludźmi. Kiedyś zaprosił mnie do siebie znajomy z pracy. Przy wjeździe na osiedle powitał mnie szllaban i ochroniarz z pytaniem do kogo i na jak długo. Zawróciłem, zadzwoniłem do znajomego i powiedziałem, że nie przyjadę z jakiegoś tam wydumanego powodu. Nie pozwalam też dzieciom odwiedzać kolegów na strzeżonych osiedlach, nie chcę żeby ich tam przepytywano i rewidowano, bo i to się zdarza.

Gość gość
a ja znam mnóstwo takich ogrodzonych osiedli, gdzie budy strózy stoją puste, bo porezygnowali z dodatkowego opłacania człowieka. Poza tym osiedla to zwykłe najzwyklejsze bloki, tylko ze mieszkania na pietrze sa 2 poziomowe. Pozostałe, to małe klitki (zreszta te 2 poziomowe, tez klitki)

Gość gość
Myślałam, że to temat o zamkniętych osiedlach domków wolno stojących, a to o slumsach :D

Gość gość
bo przylazło to ze wsi gdzie maja zagrody i chca namiastke wsiowych przywilejów

Gość On29wwawwa
a mi się podoba na zamkniętym osiedlu.Jest stół pingpongowy i ławeczki.Można piwo wypić w spokoju nie martwiąc się mandatem.Menele się nie kręcą i nie żygają, Trawnik ładny a nie obsrany przez kundle.

Gość gość
to teraz modne tak mieszkać za płotem z ochroną :)

Gość gość
Taki płot to wygoda. Mało to teraz małolatów którzy się pałętają latem po nocach, piją piwo pod blokiem i gadają do późną ? Stawiasz sobie ogrodzenie i nikt powołany nie wejdzie. Szybko i skutecznie- nasza wspólnota zamówiła takie w http://grot-ogrodzenia.pl/ i mamy spokój

Gość gość
niech mieszkaja jak lubia

Gość Piotr z ogrodzonego osiedla
Ludzie co Wy pier, nad czym w ogóle się zastanawiacie. Bez sensu. Wszędzie są ogrodzone osiedla. Czy to w Polsce czy w Californii w USA. Nie macie co robić, że takie głupie posty piszecie??? Ja dole.

"na tych osiedlach jest wiecej przestępstw zwłaszcza właman i kradziezy niz w najgorszych dzielnicach Łodzi, Warszawy cz Krakowa" xxx :D to chyba proste, że na bogatsze osiedla jest więcej włamań. po co włamywać się na jakąś pragę? :D a te info o patologiach z d. wzięte.

znajoma mieszka w willi na luksusowym osiedlu, ma jeszcze 2. dom na wsi i jeździ kią. wg was jest biedna, bo nie jeździ bmw?