Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alina Lina

ALLEGRO _niezgodność towaru z umową i prywatny sprzedający _ co zrobić

Polecane posty

Gość Alina Lina

Kupiłam na Alledrogo, na drodze licytacji od prywatnego sprzedającego (nie firmy) torebkę znanej marki. Za towar zapłaciłam przelewem. Po otrzymaniu przesyłki okazało się, że owa torebka nie jest tej firmy - to "no name" wyglądający tak jak orginał (możnaby powiedzieć podróbka, ale nie ma żadnego napisu wskazującego na markę, po prostu produkt o tym samym wzorze). Czy w takim przypadku istnieje jakieś prawo, według którego mogę zwrócić ten towar sprzedawcy? Czy nie jest on zobowiązany przyjąć produktu z powrotem i zwrotu kosztów? - to sytuacja hipotetyczna, ale myślę, że może dotyczyć wielu z nas. Dlatego wypowiedzi specjalistów byłyby bardzo cenne!

Gość gość
A w aukcji było napsiane, że to firmówka?

Gość Alina Lina
Jeszcze dla ścisłości: Sprzedający informował na aukcji, że jest to produkt danej firmy, nie replika czy produkt "wyglądający jak..."

Gość gość
No to cię oszukał

Gość Alina Lina
Nikt nie wie co może zrobić w takiej sytuacji kupujący?

Gość gość
masz prawo do reklamacji z tytułu rękojmi- towar jest niezgodny z opisem. poszukaj na forach prawnych jak to się ma do licytacji. Ja kupiłam kiedyś coś co miało byc nowe a było uzywane i skorzystała z tego prawa, po dlugich bojach z prywatnym sprzedawcą. Polecam forum prawne org. mi tam poradzili co robic i odzyskalam wszystkie koszty

Gość gość
daj linka do aukcji