Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xciekawax

Czy da sie karmic dziecko swoim mlekiem nie przystawiajac go do piersi?

Polecane posty

Gość xciekawax

Mam na mysli to zeby ciagle odciagac mleko. Czy jest to mozliwe?

Gość gość
tak - musisz co chwilę odciągać mleko i podawać bobasowi z butelki :P

Gość gość
Da sie. Ja tak robilam. Odciagalam i dawalam z butli. Ja sie nie meczylam. Dxiecko nie wisialo na cycu a mialo moje mleko

Gość gość
Też odciągałam, dałam radę tylko 3 miesiące. Ale od początku miałam problemy z mlekiem, a mała nie chciała ssać (wcześniak). Więc jeśli będziesz miała sporo pokarmu to nie będzie problemu. Tylko trzeba co 2-3 godziny ściągać

Gość gość
ja tak robię już 5 miesiac, ani razu nie karmiłam piersią, bo mam płaskie brodawki. kupiłam 2 elektryczne laktatory, wiec idzie zdecydowanie szybciej. oczywiście ściągam na 2 piersi jednocześnie. mleko podgrzewam i daję z butli.

Gość gość
a i ważne jak zbliża się kryzys od razu po herbatkę latacyjną, jeść zupy, dużo pić. ja ściagam tylko 3 razy dzienie ale na 2 laktatory robię czasami mleka na 2 posiłki. w nocy już dawno nie ściągam, bo syn śpi do 7 rano, nie mam siły się zrywac w nocy, ale przez pierwsze 2-3 miesiące odciągałam w nocy. po 3 miesiący jest kryzys, a po kryzysie wszystko mi się unormowało.

Gość Dagaa1975
Jasne, oczywiście że można odciągać pokarm a następnie podawać go maluszkowi. Baa... można nawet przechowywać mleko w lodówce bądź zamrażarce "na później" Musisz zaopatrzyć się w odciągacz pokarmu, butelki ze smokami i gotowe :) Ps. Mleka nie warto przechowywać w byle czym. Ja osobiście zastanawiam się nad specjalistycznymi pojemnikami ewentualnie woreczkami np z kbaby_pl. Woreczki są tańsze ale zadałam na forum pytanie dziewczynom jak im się sprawdzają... muszę przemyśleć kwestie.