Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY TO PRAWDA ZE PO STUDIACH BUDOWNICTWO ZARABIA SIE ZAWSZE DUZO KASY

Polecane posty

Gość gość

bo kumpel mi mowil ze to jedyny kierunek gdzie inzynier zarabia kupe kasy i najwiecej zarabia sie w biurach projektowych jak sie projekty budowlane realizuje itd... a najlepiej zalozyc dzialalnosc i miec wlasne biuro projektowe to wtedy kasa olbrzymia...podobno jeden projekt domu kosztuje 9 tysiecy nieraz wiec pomyslcie ile tacy inzynierzy maja kasiory jak w biurze projekty robia...

Gość gość
Tak to prawda. Ja jestem mgr inz budownictwa.

Gość gość
tak to prawda.. minimum 6 tysiecy na reke co miesiac

Gość gość
normalnie, tak jak sprzedawca w sklepie- tyle, że z materiałami budowlanymi

pamietaj tez ze licencja na oprogramowanie na ktorym bedziesz pracowac to ok 30 tys euro na jedno stanowisko... :P:)

Gość gość
JAKA LICENCJA??GDZIE ??

Gość gość
ale w polsce wystarczy zwykly komputer a ogolnie chodzi o to ze kasa jest po tym zawsze duza...

co znaczy zwykly komputer i co w paincie bedziesz kreski stawiac??? ja wczoraj wnocy wrocilem wlasnie z miedzynarodowych targow budowlanych w poznaniu i negocjowalem ceny oprogramowania do firmy, praktycznie ponizej 50 tys sie nie kupi...

Gość gość
zbereznik ale czy ty narzekasz na zarobki? nie.. wiec to chcialem powiedziec,ze co miesiac minimum 10 tysiecy masz wiec liczy sie to. a uprawnienia masz ?

Gość gość
a moj kumpel nie ma uprawnien i ma swoja firme bo zalozyl biuro projektowe wiec jak to mozliwe

wiesz ja moge zalozyc firme swiadczaca loty w kosmos i co...? :D zalozyc to nie problem... :P:)

Gość gość
no ale jak ma firme bo ma szyld i wszystko to chyba dziwne ze bez uprawnien no nie?? a jak sprawdzic czy ktos ma w ogole uprawnienia w tym kierunku do projektowania?? czy da sie to jakos sprawdzic gdzies??? pytam serio..

Gość gość
a ktos mowil ze istnieje strona w necie gdzie mozna sprawdzic uprawnienia ...ale chyba tak sie nie da ...

Gość gość
ale jaja kolega faktycznie nie ma uprawnien a ma swoja firme biuro projektowe..dziwne to jest dla mnie.wiem na bank ze robi projekty przeciez.. a swoja droga zazdroszcze ci zbereznik ze tak ci sie udala kariera zawodowa i ,ze nie mozesz narzekac na brak kasy.ale czy kazdy absolwent tego kierunku tak ma??

Gość gość
Ja się wypowiem Jestem mgr inz budownictwa i specjalnosc mam KBI czyli robie projekty i mam uprawnienia i w zyciu nie uwierzę ,że ktos z uprawnieniami mając własne biuro projektowe zarabia mniej niz 10 tysiecy miesiecznie.

pewnie mu ktos podpisuje i bierze odpowiedzialnosc za to co ten narysuje. ja nie podpisuje za kase.... :) a w srodowisku jak w kazdym innym jeden jest poplatnym prawnikiem inny po tym samym prawie bezrobotnym, lekarze, nauczyciele to samo...

Gość gość
zbereznik glupstwa piszesz...... czy wyobrazasz sobie ,zeby ktos mial swoje biuro projektowe i uprawnienia i zarabial mniej niz 5 tysiecy na miesiac?? pytam serio....

Gość gość
Jak ktoś jest tępy i nie zaradny to nawet po takich studiach nie będzie dobrze zarabiał. Studia nie są gwarancją dobrych zarobków, trzeba mieć jeszcze głowę i być zaradnym żeby tę wiedzę wykorzystać w praktyce i w życiu. Ilu ja znam takich inżynierów po studiach którzy pracują na etacie za 2 tyś zł w supermarketach.

Gość gość
znasz takich co nie maja wlasnych biur projektowych i uprawnien bo tacy uwierz mi,ze zawsze zarabiaja sporo

akurat robienie projektow jest nudne ;), lepiej pracowac w wykonawstwie. Przy projektach trzeba zrobić dużo uzgodnień z zarządcami terenów itp, to czesto nie jest latwe, a na pewno dlugo trwa. w wykonawstwie sie ciagle cos dzieje, widac efekty zrobilam troche projektow, ale aktualnie pracuje w wykonawstwie. Ani ja ani moi znajomi ze studiow nie mieli problemow ze znalezieniem pracy

ale ja sie w ogole na temat zarobkow nie wypowiadam. znam ludzi z kafe w realu, spotykam sie z dziewczynami stad wiec o kasie w ogole nie mowie....

Gość gość
a przyznaj sie zbereznik pytam serio jetes bogaczem?? ale nie unikaj odpowiedzi...prosze...

Gość gość
Zawsze zarabia dużo kasy ten kto potrafi.