Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak mam pofarbować włosy?

Polecane posty

Gość gość

Na dole moje wlosy są jaśniejsze niż na górze, chcialbym w końcu wyrównać kolor na całej długości... Moje wlosy maja kolor średniego brązu, na dole są jaśniejsze, teraz kupiłam farbę 'subtelny mahon' taki brąz z rudymi refleksami. moze najpierwej pofarbuję wlosy na górze, a potem przecisgbe farbę na końce?

Gość gość
Na dole mam jaśniejsze bo ta farba, która miałam juz sie sprala tak dziwnie i teraz mam dwu kolorowe włosy...w sumie to zdania da podzielone, jedni twierdza, ze końce mam ciemniejsze inni, zd jaśniejsze :D

Gość gość
Ogólnie zawsze jak farbuje wlosy to wychodzi mi tak, ze końce mam ciemniejsze niż te na górze...

Jaką farbą robiłaś wcześniej? Bo jak jakąś z rozjaśniaczem to końcówki masz odbarwione (w jakimś procencie) więc powinnaś zacząć od jaśniejszych, bo ciemniejsze (na górze) zabarwią się na ciemniejszy, a jaśniejsze będą potrzebowały trochę czasu. Ewentualnie jak robiłaś jakieś czekoladowe to poszukaj sobie jak ściągnąć kolor chyba żółtkiem jajka (fryzjerka tak ściągała mojej mamie) i dopiero farbę

Gość gość
Końce mam jaśniejsze, farbuje tak jak mówisz czyli zaczynam na końcówek :D

No to może kiedyś robiłaś jakąś jaśniejszą farbę, która odbarwiła obecne końce. Jeśli tak jest to kolor zawsze będzie schodził z końcówek. Wiem, bo jak z siwego blondu, eksperymentowałam z czekoladą, to po tygodniu (gdzie włosy myję codziennie) kolor już był o wiele jaśniejszy niż na początku.

Gość gość
Dzięki za rady, dam znac jutro jak wyszlo :D