Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyszłam za mąż

PREZENT ŚLUBNY OD BABCI nie uwierzycie

Polecane posty

Gość wyszłam za mąż

Nie uwierzycie! sama jestem w szoku! Ale zacznę od początku :D otóż rok temu wychodziła za mąż moja siostra, na zaproszeniu zażyczyli sobie od gości zamiast prezentów pieniądze. Tak też goście zrobili i dali same koperty. Na 80osób uzbierała 6tys, czyli malutko... ale nie w tym rzecz. Moja babcia dała jej na ślub 300zł, ponieważ cała jej renta wynosi 650zł i musiała bidula zbierać przez kilka miesięcy, żeby móc jej w ogóle tyle dać. Ja miałam niedawno swój ślub - ale nie pisaliśmy żadnych wierszyków z prośbami o pieniądze itd. I normalnie nie uwierzycie! Moja babcia podarowała Nam komplet sztućców, ogromny komplet, każdy element (a jest ich około 100szt) zawinięty był w piękną koronkową serwetkę, wszystko to mieściło się w wielkiej drewnianej szkatułce zamykanej na kłódkę :D wujek pomagał to babci nieść :D Sztućce są pozłacane i pochodzą ze starszych czasów. Okazało się, że kiedyś pewien oficer podarował to mojej babci. Nigdy w życiu nie miałam o tym pojęcia! jestem dalej w szoku! Jak sprawdzałam w internecie i pytałam po ekspertach z ciekawości, to każdy ocenił że komplet jest warty ok. 3500zł ! masakra jakaś ! Moja siostra jak się o tym dowiedziała, to przyszła z płaczem do babci, dlaczego ja dostałam taki piękny komplet a ona nie... A babcia z dezorientowaniem popatrzyła na nią i powiedziała, że myślała że nie chce żadnych prezentów, bo przecież tak zaznaczyła w zaproszeniu, więc nie chciała jej sprawiać kłopotu i dała pieniądze. Babcia nie miała pojęcia ile warty jest chyba ten komplet, chciała Nam dać po równo. Jestem w szoku a siostra ze mną nie gada :D ale jaja

Gość wyszłam za mąż
a jakby coś, to Ci eksperci to- panowie ze sklepów ceramicznych lub jubilerskich.

Gość wyszłam za mąż
także dziewczyny, chyba czasami nie ma sensu prosić w kopertach o pieniądze, bo jak widać nie zawsze na tym lepiej wyjdziecie :D

Gość gość
Tylko tego nie sprzedawaj, to piękna pamiątka po babci. Nie bądź pazerna na kasę :O

Gość wyszłam za mąż
oczywiście, że tego nie sprzedam! to przepiękny zestaw. Wszystko nowe, owinięte - będzie Nam służyć przez lata :) piękna pamiątka :) bardzo mnie to cieszy, bo sama nigdy bym nie mogła sobie pozwolić na taki zestaw. Tym bardziej, że w sklepach już takich nie ma :D W życiu tego nie sprzedam, mojej babci byłoby ogromnie przykro.

Gość gość
Fajną masz babcię, a twoja siostra jest dziwna. To raczej z babcią nie powinna gadać, bo gdzie tu twoja wina.

Gość gość
Siostra nie powinna gadac z babcia? No nie wierze co czytam. I to straszna bezczelnosc ze strony tej siostry, ze w ogole poszla babci pytac czemu jej nie dala. No ohyda po prostu.

Gość gość
wow super prezent! :D ja sama wychodze za maz i tez postanowilam nic nie pisac na zaproszeniach. moja kolezanka na zaproszeniach na swoj slub napisala ze chca "banknocik ze znakiem wodnym" zamiast prezentu, a zamiast kwiatow przybory szkolne dla dzieci. i nie wiem jakos ten tekst o "banknociku" troche mnie zniesmaczyl, takie wymagania wobec gosci. ja nic nie bede pisac, jak beda chcieli cos dac to dadza.

Gość gość
ta twoja siostra to kretynka

Gość gość
Siostra nie powinna gadac z babcia? No nie wierze co czytam. I to straszna bezczelnosc ze strony tej siostry, ze w ogole poszla babci pytac czemu jej nie dala. No ohyda po prostu. xxxxxxx Nie zrozumiałaś, co napisałam. Jeżeli siostra już na kogos się chciała obrazić, to raczej na babcię, bo to przecież ona była "winna" a nie autorka. Inna sprawa, że jej zachowanie od początku do końca było niewłaściwe.

Gość gość
Elegancki człowiek nie prosi o pieniądze na zaproszeniu. Robi taką imprezę, na jaką może sobie pozwolić i nie oczekuje, że mu się zwróci z wejściówek. Ty tak zrobiłaś i ci się opłaciło. Chociaż widać, że jesteś pazerniak bo skoro nie chcesz sprzedać to po co ci wiedzieć ile kosztują te sztućce?

Gość gość
A ten oficer to pewnie wasz prawdziwy dziadek :D bo inaczej pi co dawalby złote sztućce? Pamiętaj o tym.

Gość gość
ja też osobiście nie rozumiem prośb o kasę...to conajmniej dziwne. Rozumiem za to listę prezentów, pozostawioną w jakiejś sieciówce, by każdy gość mógł cos kupić. Z reguły prezenty zaczynają się tam od przysłowiowych 100 zł do dużo więkzsych cyfr, więc każdy gość będzie mógl coś wybrać...... I bardzo fajnei babcia zrobiła i cóż...zrobiła to na pewno szczerze, skoro wnusia chciała kasę..a z drugą podzeiliła się piękną pamiątką rodzinną. Brawo!

Gość gość
nie poszczaj się za chwile w gacie!