Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem rodzinny, Ktos pomoze

Polecane posty

Gość gość

Witam, opisze mniej wecej sytuacje. 5 lat temu moi rodzice zasnanawiali sie nad przeprowadzka do domu jednorodzinnego ( do te pory mieszkalismy w bloku ) moja mama miala wahania ale ja i tato namowilismy ja. Obecnie tata nas zostawil ( nie wiem gdzie jest ) , ja wyprowadzilam sie do babci a mama zostala sama ... sytuacja wyglada tak ze babcia jest chora, samemu radzi sobie coraz gorzej z kolei mama mieszka w nieciekawej dzielnicy. Zdana z nich nie chce sie przeprowadzic, chca zostac tu gdzie mieszkaja, czyli mama u siebie a babcia u siebie a ja sie nie rozdwoje....mam straszne wyrzuty sumienia o mame. Prosze jesli Kto potrafi sie wypowiedziec to niech mi pomoze....co powinnam zrobic, zostac z babcia czy wrocic do mamy ?? Dodam ze widze ze mama ma zal ze sie wyprowadzilam a bardzo jest szczesliwa gdy przyjezdzam do niej...

Gość gość
mama jest młodsza niż babcia,sama sobie lepiej poradzi,babcia pewnie nie,więc mimo wszystko matka i tak cieszy się ,że babcia nie jest sama,ale ma żal jako matka,że dziecko nie wybrało jej,czuje się tak bo zostawiły ją 2 osoby tata i ty,ale jeśli jest rozsądna rozumie to.Ja bym mieszkała z babcią nawet gdyby to babcia mieszkała w gorszej dzielnicy,to nie powinno być twoim kryterium wyboru.

Lawiruj pomiedzy obydwoma . Babka w końcu wyciągnie kopyta a starą jakiś pijaczek dziabnie nożem w bramie :D . Zyskasz dom i mieszkanie :classic_cool:

Gość gość
Z ta gorsza dzielnica chodzilo mi o to ze martwie sie o nia, jest tam sama a to nie jest bezpieczne. Powiem Wam ze dla mnie jest to ciezka sytuacja, jezdze do mamy codziennie ale serce mi sie kroi gd wychodze od niej wieczorem. Mroczny rycerz - zastanów sie co piszesz....

Gość gość
Może ja coś źle zrozumiałam ale, jeśli mama mieszka w domku i źle się w nim czuje, to może go chyba sprzedać i wrócić z powrotem do bloków albo tej samej dzielnicy? Nie wchodzę w szczegóły, ale skoro ty przyłożyłaś rąkę do namówienia mamy do tego domku, a następnie zwiałaś do babci, to się mamie nie dziwię . Z drugiej strony piszesz trochę bez sensu: mama nie chce sią przeprowadzić lub zmienićmiejsca zamieszkania, więc w czym problem? Widocznie jej odpowiada ten domek? Jeśli babcia zawsze mieszkała gdzie obecniemieszka, to trudno aby od niej wymagać aby zmieniła miejsce zamieszkania. Nie bardzo kumam w czym masz problem i dlaczego niby masz się rozwajać? Obydwie są dorosłe i to one podejmują za siebie takie decyzje, jakie im odpowiadają.

Gość 4343434
mi by szkoda było schorowanej babci, zostałabym z babcią

Gość gość
Problem mam w tym ze nie wiem czy powinnam wrocic do mamy. Tak ona lubi ten domek ale jest tam sama. A ja mam taki glupi charakter ze mam wyrzuty sumienia....