marchewka0987 0 Napisano Marzec 12, 2014 Jestem tutaj nowa ale swiruje i musze sie poradzic. Otoz wspolzyje z chlopakiem, ale on zawsze dochodzi na zewnątrz i idzie sie umyc on s jest pewny ze nic sie nie dostało, także zapłodnienie jest dosc niemozliwe. Jedyne co moge o sobie powiedziec to, ze jestem chorowita osoba, ponieważ w ostatnich 4 latach przeszlam- zakrzepice, luszczyce, prawdopodobnie zapalenie stawow, wrzodowe zapalenie zoladka. I to ostatnie jest najswiezsze. Bralam przez tydzien, tuz przed wypadajacym okresem dwa antybiotyki - Bioprazol i Famogast( skończyłam brac w sobote), ale nigdzie w Internecie i na ulotce nie ma wzmianki, ze mogą opóźniać okres, aczkolwiek leki na układ pokarmowy podobno mogą opóźniać okres. Cóż jeszcze z ważnych informacji...ostatni okres zaczął mi sie 10.02 i trwał 4 dni,okresu moze nie mam jak w zegarku ale występował tak 28-30 dni. Teraz jestem dosc poddenerwowana bo bola mnie piersi i czasami coś mnie zaboli jakby jajniki. Przed okresem jednak czułam ze idzie na to ( bił piersi, ból podbrzusza, tępy ból krzyży), a sam okres bardzo ciężko przechodzę- wymioty, biegunka, omdlenia. I ostatnia najwazniejsza rzecz to taka, ze moi rodzice sie rozwodza i wyprowadzają, ja bardzo zle to znosze, gdyż jestem osoba rodzinną. Nie potrafie sie z tym pogodzic i non stop placze, denerwuje sie, a jak mialam dzisiaj robic projekt to nie moglam rozmawiac z nauczycielka bo nogi, ręce i buzka mi sie trzesla. Nie ma dnia zebym o tej sprawie nie myślała i sie stresowala. Dzisiaj wypilam 5 kubkow czarnej malwy, zrobilam kompres, i wzięłam gorący prysznic. Nie mam gestego, białego sluzu. Jest dosc sucho. Test zrobie w poniedzialek, o ile nie dostane okresu do tego czasu. A moje pytanie to - CZY TO MOŻE BYC CIĄŻA? ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 12, 2014 Każde współżycie bez zabezpieczenia, nawet mimo tego, że chłopak nie skończył może prowadzić do ciąży z racji wydzielanego prejakulatu. Jak sama napisałaś zażywałaś antybiotyki + stres związany z rozwodem rodziców, to wszystko może opóźniać miesiączkę bardzo mocno. Owulacja mogła się przesunąć przez stres przez co okres będzie później. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 13, 2014 Podobno preejakulat nie ma w sobie plemników zdolnych do zapłodnienia, przynajmniej w badaniach nie bylo takiej ciąży powstałej z preejakulatu. + malwa jak ja kiedyś bralam pomagała na drugi dzien, czasami nawet na ten sam. Wczoraj wypilam 5 kubkow i nic .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach